Buna ziua, din pacate am un tata foarte ciudat, dificil si alcholic. Sub tratament medicamentos, bea si lesina si cand se trezeste nu se poate misca cateva ore. Problema e ca refuza ajutor. Este foarte violent verbal, a fost si fizic cat a putut sa fie, acum e mai mult verbal, desi daca te prinde cu mana care ii functioneaza, actioneaza. Se misca greu. Nu accepta sa mearga cineva sa ii faca curat cateva ore pe saptamana si sa ii faca de mancare. Am vreo motiune prin care pot legal sa il fortez spre binele lui, fie un azil, fie sa il pun cumva sub supraveghere? Eu personal nu sunt in tara, deci trebuie sa le coordonez de la distanta. As aprecia orice parere despre ce solutii exista.
Trebuie sa stiti ca nu exista clinici care sa asigure dezintoxicarea pe termen mediu si lung. La spital, dupa un proces de internare nevoluntara care nu este simplu (si nici nu trebuie sa fie), tratamentul si internarea (inclusiv psihiatrie) dureaza maxim o saptamana, adesea 5 zile.
Fie il ingrijiti dv., fie nu primeste mare lucru ingrijire. O puteti face fie personal, fie de la distanta, angajand fie persoane, fie gasind un azil. Viata in azil nu este departe, calitativ, de ce traieste azi.