avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Biroul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Biroul de credit

Buna seara.Acum trei ani am fost raportat la Biroul de credit,in acest timp datoria a fost achitata in urma unei intelegeri cu firma de recuperare.Ma intereseaza daca la solictarea bancii pot fi sters din biroul de credit,tinand cont ca au trecut trei ani de la ultima raportare negativa si ca detin scrisoarea de lichidare de la firma de recuperare.
Cel mai recent răspuns: cosmyn86 , utilizator 17:39, 24 Februarie 2015
Buna ziua,
Banca nu va poate sterge informatiile din Biroul de Credit.Acestea vor figura ca si istoric pe care toate bancile il pot consulta , dar apare si informatia ca ati achitat creditul.Dupa 5 ani de la achitare informatia se sterge, dar ramane in CRB (Centrala Riscurilor Bancare).Greu sau poate chiar nu veti mai obtine credit de la alta banca.
Domnule Lentian eu va multumesc dar va rog sa va informati mai bine,va ajut eu putin cu ce stiu eu.1).perioada a scazut de la 5 la 4 ani.2)se ia in calcul data ultimei raportari negative,iar aceasta este data la care sa incheiat intelegerea de plata NU data achitarii restantei.(eu am ultima raportare negativa acum 3 ani,dar restanta am terminato de platit acum)..3)In baza scrisorii de lichidare in care apare bineinteles ca mi-am respectat angajamentul de plata incheiat cu firma de recuperare tocmai banca care ma raportat acum m-ia oferit credit cu toate ca mai am un an pana imi vor fi sterse datele negative....Eu vreu ca aceste informatii sa imi fie confirmate de o persoana autorizata daca sunt adevarate
Am gasit o banca destul de mare pe care o intereseaza istoricul doar din ultimul an si am luat creditul fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante achitate, cum actualizez datele la biroul de credit? tusu tusu Buna ziua, am avut trei restante la banci, drept pentru care am fost inregistrat in Biroul de Credit. intre timp, le-am achitat, doua unor societati de ... (vezi toată discuția)
Lista neagra, cat raman inscris la biroul de credit ? animacikaa animacikaa buna in 2002 am cumparat produse in rate pe care nu am platit o si am ajuns la lista neagra a platitorilor...... cati ani raman acolo ca acum am un loc de ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite floroiumarius floroiumarius Buna ziua.as dori sa aflu daca o persona care a fost inregistrata la biroul de credite cu 6,7ani in urma a mai reusit sa faca un credit si in ce conditii. (vezi toată discuția)