avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Calcul contributie PFA 31.3%
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Calcul contributie PFA 31.3%

Buna ziua, am o nelamurire. Pentru un PFA in sistem real, cum se calculeaza contributia de 31.3%? Aceasta contributie se aplica la venitul la care vrea sa se asigure (minim 778 lei) sau obligatoriu la venitul net?
Concret , am un PFA care plateste 244 lei contributie (venitul declarat /asigurat fiind de 778 lei) dar veniturile obtinute in anul 2013 sunt mai mari de 778 lei. Nu stiu daca in acest caz se recalculeaza contributia sau plateste mai departe 244 lei?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:36, 3 Decembrie 2013
Potrivit art.296^25 alin.(6)din Codul fiscal,obligatia anuala de plata a CAS este cea stabilita prin decizia de impunere, prin care s-a stabilit CAS in baza venitului declarat. Din cele de mai sus rezulta ca nu se recalculeaza CAS in functie de venitul net anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)