avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Buna ziua. Am actionat in judecata statul roman la Curtea Europeana pentru conditiile din penitenciarele din Romania.Dupa ce am raspuns tuturor cerintelor ( o serie de acte insotite de coduri de bara personalizate ) am primit raspuns dupa un an de zile cum ca in data de 14 Martie 2014 , partea romana va fi chestionata asupra problemelor care le-am ridicat.In aceeasi scrisoare mi s-a trimis un formular in care ar trebui sa desemnez un avocat care sa ma reprezinte in fata Curtii Europene.Cum nu am mijloacele necesare pentru angajarea unui avocat, ce ar trebui sa fac, care este modalitatea prin care respectiva cerere sa-si urmeze cursul, eu nu doresc sa renunt la acest proces. Mai subliniez, :) in cazul in care nu s-a inteles pe deplin , ca reclamantul sunt eu. Va multumesc .
Daca lecturati cu atentie toate mesajele observati ca nu ii recomandam sa isi angajeze avocat deoarece cauza este fara aceasta necesitate.

Sustinerea cauzei de avocat se poate face dar nu e necesar in acest caz.

Recomandarea mea ar fi ca se poate descurca singur si nu are nevoie nici de ONG-uri care miee nu imi par cu adevarat specialzate.
Sau poate ca sunt eu prea pretentios...

Cat priveste procedura pilot mie imi pare inevitabila deoarece statul pierde nonstop si toti detinutii stiu acest lucru...
Astazi insa nu exista asa ceva si nu se stie cand se va intampla...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stimat domnule Lascoschi,

Negru pe alb aţi scris ceea ce am arătat, de altfel am folosit funcţia ,,citează,,.

În ceea ce priveşte mesajul citat, m-am referit, neîndoelnic, la ce am subliniat: costurile cu cazarea, mâncarea. În ceea ce priveşte acest punct, afirmaţiile dvs ar constitui un sfat perfect, dacă nu ar fi greşit.

Sper că nu veţi răspune că v-aţi fi referit la o eventuală procedură-pilot, acest lucru l-am spus eu, nu dvs.

Cât depre celelalte comentarii, privind trimiterea la ONG-uri, ce să spun, le consider o glumă bună. Apropos, acestea sunt şi sfaturile oficiale ale Consiliului Europei, în caz că nu ştiaţi.

În acest sens, se poate vedea site-ul Biroului de informare al Consiliului Europei în România, Birou actualmente închis, respectiv [ link extern ] /

Chiar pe pagina dedicată CEDO este foarte vizibilă o astfel de trimitere.

Cu stimă.


Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Haideti sa ne lamurim.
Daca avocatul merge acolo se achitata de client cheltuielile.
Deci, afirmatia este perfect adevarata.

Cat priveste ONG-urile imi mentin parerea.

Vad multe motivatii CEDO ca si aparari si imi par slabute.
Dar...poate ca sunt prea pretentios eu...

Recomandarea de care vorbiti e pur formala si atat.
Este normL ca OnG-ul se se descurce mai bine decat justitiabilul de rand daca ma intelegeti...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stimate domn

Ne lămurim cu plăcere.

Deci eu unul înţeleg, în privinţa cheltuielilor de deplasare, ori că v-aţi referit la
super-excepţia deplasării, ori că o daţi la întors, vorba românului.

Dar chiar şi aşa, adică vorbind de excepţia deplasării....surpriză, Regulamentul CEDO:

...
,,Preşedintele Camerei poate, fie la cererea unui reclamant care a introdus o cerere în temeiul art. 34 al Convenţiei, fie din oficiu, să acorde asistenţa judiciară acestuia pentru susţinerea cauzei sale...,,

...
,,...
În afara onorariilor, asistenţa judiciară poate acoperi cheltuielile de deplasare şi de şedere, precum şi alte cheltuieli necesare făcute de reclamant sau de reprezentantul său.,,


Totuşi am omis ceva, surpriza finală, adică indicarea numerelor articolelor Regulamentului CEDO. De ce? Citiţi-l integral, este un document foarte folositor.

La final.

Consider, fără supărare, că am spus tot ceea ce am avut de spus. Astfel, voi încheia acest dialog, în afara cazului în care autorul topic-ului va mai avea nevoie de lămuriri.

Cu stimă.
Va mulțumesc amândurora pentru răspunsurile prompte și detaliate ,în final ce am înțeles eu?? :)) Ca în acest moment, data fiind situația mea financiara , trebuie sa atașez un memoriu și procedurile vor continua. Am înțeles bine?? Va mulțumesc .

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 Alina_Toderasc Alina_Toderasc Am depus cererea de retrocedare a fostei proprietati, conform prevederilor L.10/2001. Intrucat deciziile institutiilor abilitate ale Statului Roman nu m-au ... (vezi toată discuția)
Cedo gabri01 gabri01 Vreau sa trimit un dosar penal la cedo dar nu stiu care e calea cea mai scurta posibil.Am auzit ca dureaza ani de zile,m-am gandit ca daca il traduc si imi ... (vezi toată discuția)
E-mail cedo dan_iosif dan_iosif stie cineva mailul de la cedo ? (vezi toată discuția)