avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
Beton din deşeuri de sticlă

Ofelia Corbu este doctorandă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Construcţii cu mai bine de 20 de ani în urmă, iar lucrarea de doctorat a susţinut-o la vârsta de 46 de ani. A creat betonul din deşeuri de sticlă, un produs cu multiple întrebuinţări.

"Datorită caracteristicilor şi rezistenţelor foarte mari, poate fi pus în aplicaţie pentru elemente foarte zvelte, deci subţiri. De aceea, se poate folosi la structuri zvelte, la elemente decorative, mobilier stradal, mobilier de interior, foarte multe aplicabilităţi în funcţie şi de viziunea arhitecţilor", a explicat aceasta.

Betonul din deşeuri de sticlă este de două ori mai scump decât cel obişnuit, însă are mai multe beneficii: este impermeabil, rezistă la îngheţ-dezgheţ şi la uzură.

"Betonul în ziua de azi se foloseşte în secţiuni mari, care arată destul de urât din punct de vedere arhitectural şi atunci urmărim să facem mai multe secţiuni aproapiate de secţiunile metalice, care sunt mai zvelte şi în acelaşi timp să nu diminuăm, ba chiar să creştem rezistenţa acestuia", a afirmat Pavel ªoşa, doctor inginer.

"Se înscrie în aceleaşi coordonate de beton arhitectural, care rezolvă foarte multe probleme, fără să mai trebuiască să folosim diverse finisaje, make-up la clădiri şi mergem pe un trend natural", a explicat Călin Mircea, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Pentru realizarea noului tip de beton, clujeanca a folosit sticlă de cobalt de la o fabrică de profil din judeţ, dar şi câteva tone de ciment. Invenţia ei poate deveni un trend în domeniul construcţiilor, susţin arhitecţii.

"Viitorul construirii se îndreaptă către tehnici, tehnologii, materiale sustenabile şi există şanse ca acestea să vină sau paleta cu care vom lucra peste câţiva ani, să vină din multe zone, inclusiv cea a unor astfel de betoane care folosesc ingrediente reciclate, e vorba de sticlă, reintrodusă în circuit", a afirmat ªerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.

Ofelia Corbu a muncit patru ani pentru realizarea lucrării sale de doctorat, dar satisfacţia a fost pe măsură. Invenţia ei a fost brevetată anul trecut şi premiată la saloanele de inventică din România, Croaţia, Republica Moldova şi Coreea.

[ link extern ]
Un grup de studenți clujeni a obținut locul I la cel mai mare concurs internațional de clădiri rezistente la seisme, cu o machetă de 29 de etaje

A fost proiectată clădirea care poate rezista cu brio unui cutremur devastator. Ideea aparţine unui grup de studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Macheta a primit deja locul I în cadrul celui mai mare concurs internaţional de clădiri rezistente la seisme, desfăşurat zilele acestea în Alaska.
Studenţii au construit macheta unei clădiri de 29 de etaje, un adevărat zgârie-nori, care a demonstrat că poate rezista la cutremure cu o magnitudine de 10 pe Richter.

Macheta clădirii a fost construită din lemn de balsa, un arbore tropical foarte uşor şi elastic, ce s-a dovedit a fi perfect pentru astfel de construcţii.

Studenţii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au reusit sa creeze o structură unitară, ceea ce a făcut ca materialul lemnos să devină rigid şi să aibă performanţe seismice.

Cei 11 studenţi români au învins echipe de la 36 de universităţi de prestigiu din întreaga lume, printre care Stanford sau Universitatea California din Los Angeles.

[ link extern ]
România a obținut 10 medalii la Olimpiada Internaţională de Astrofizică şi Astronomie

Concurenții români de la Olimpiada Internaţională de Astrofizică şi Astronomie au obținut șase medalii de aur și patru de argint. La această întrecere, care a avut loc la Suceava, au participat peste 300 de concurenți din 37 de țări.
România a fost reprezentată de două echipe, iar Denis Turcu, absolvent al Liceului Internațional de Informatică (LII) București, medaliat cu aur la OIAA 2013 și argint la Olimpiada Internațională de Fizică 2014, admis la Harvard University, a obținut cel mai mare punctaj al OIAA și medalia de aur, potrivit agerpres.ro.
Medalii de aur au mai obținut, în ordinea punctajelor: Tudor Costel Crețu, elev al LII București, argint la OIF 2014; Iustina Crăciun, absolvent LII București, aur la OIAA 2013, admis la Princeton University; Paul Andrei Draghiș, elev al Colegiului Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, argint la OIAA 2013 și aur la Olimpiada Internațională de Astronomie (OIA) 2013; Andrei Cuceu, absolvent al LII București, argint la OIAA 2013, admis la University College London, și Andrei Răduc, elev al LII București, argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2013, argint la OIA 2013.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Alexandrarares, utilizator
Olimpicii români au obţinut patru medalii la Turneul internaţional de informatică din Bulgaria 2014

Medalia de aur a fost cucerită de Adrian-Cătălin Badea, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Matei Basarab" din Râmnicu Vâlcea, participant în secţiunea de juniori a competiţiei. Medalia de argint i-a revenit lui Rareş - Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa-Năsăud, iar medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Alexandru Velea (clasa a XI-a/Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca) şi Andrei Heidelbacher (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "C.D. Loga" din Timişoara).

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 21 - 23 noiembrie, fiind la cea de-a V-a ediţie în format internaţional (iniţial concursul se adresa exclusiv liceelor bulgare de informatică).

La concurs au participat echipe naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia. Din România, pe lângă lotul olimpic, au luat startul şi echipe reprezentând Liceul Internaţional de Informatică, Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" şi Liceul Teoretic "Spiru Haret", din Capitală, alături de Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova şi Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel.

[ link extern ]

Emi Gal are 28 de ani si de la Londra, unde s-a mutat de 4 ani, conduce Brainient, un imperiu online care se intinde in toata lumea. Cele mai mari televiziuni din 12 tari, printre care Germania, Franta si Marea Britanie, se sprijina azi pe platforma produsa de el ca sa-si puna publicitatea pe tablete si telefoane. Lucreaza cu ITV, Channel 4, Channel 5, M6, Dogan, Rutube sau Fox. Ce face el este sa dea solutia tehnica pentru ca publicitatea sa fie mai putin sacaitoare, ba chiar interesanta, pentru cei care se uita la programe tv pe gageturi moderne.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)