avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ciuda statisticilor nu prea măgulitoare...
[ link extern ] /
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai tanar mare maestru international la sah este un copil roman Bogdan Daniel Deac.
[ link extern ] /
Copiii cu care trebuie sa ne mandrim noi toti romanii si sa-i promovam cu orice ocazie. Ei pot fi viitorul acestei tari.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din categoria știrilor nebăgate în seamă ... nu tu accident, nu tu catastrofă, nu tu viol sau măcar o operație estetică a vreunei pațachine sau vreo escorta venită din concediul petrecut în străinătate pe un yaht ...

Au luat aur la Olimpiada Internaţională de Mate ! Aşa, şi ?!
Sunt vreo şase. Cinci băieţi si-o fată. Doi dintre ei au benoacle.
„Feţe de tocilari", aşa gândeşte lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-ăia de au 15şpe milioane de lei vechi si halesc conserve în deplasările peste graniţă, ca să pună deoparte diurna şi s-o utilizeze la „trei stele", ultraall inclusive, în Grecia, alături de soţia sa, o „mâhnită" de profă de biologie.
La aeroport nu-i bagă nimeni în seamă, dar deasupra capului, unul dintre dascăli ţine o tăblie pe care sscrie: „România".
Aeroportul se întrebă: „Ce e, mă, cu amărâţii ăştia?" Au nişte tricouri galbene pe ei, iar la gât le atârnă medalii. La unii, de aur. „Dacă sunt sportivi, de ce nu e ciorchinele de camere TV pe ei ?", continuă întrebările. Aaaa, uite, au şi un steag. Un tricolor! Când îl afişează, o fac cu mândrie.„Bă, ești nebun ?! Ăştia chiar mai cred în chestia asta cu reprezentarea cu cinste a ţării, cu ... Cine sunt ?" Da, chiar aşa, cine sunt de nu-i bagă nimeni în seamă, în afară de rude ?
1.Omer Cerrahoglu
Primul cu benoacle. Clasa a XI-a, vine din Maramu', din Baia Mare. Avea 14 ani când cucerea prima medalie de aur, la Bremen, Germania, în 2009. N-a vrut să dezamăgească, aşa că acum a venit tot cu cel mai preţios metal la gât.
2. Radu Bumbăcea
Fără benoacle. A luat – culmea nesimţirii ! – BAC-ul, la „Tudor Vianu", în Bucureşti. Aur la Amsterdam şi în Kazahstan. Adoră literatura, ştiinţele si a fost, deja, acceptat la Cambridge. Pentru cei care n-au timp să caute pe Google, băieţii de aici au pornit la drum Universitatea în 1209, cam pe vremea când noi ne apucam de cnezate si voievodate.
3. Ioana Tamaş, la 18 ani a primit premiu pentru întreaga activitate.
Singura fată din lot – fără nici o legătură cu fotbalistul! De când era în şcoala generală, la Nr. 79, rupea pe matematică. În primăvară a primit premiul „Laurenţiu Panaitopol" pentru întreaga activitate de olimpic pe parcursul şcolii! „Poftiiiim ?! N-are nici 20j de ani şi primeşte diplome pentru „întreaga activitate" ?! A, şi ea are benoacle. Unii poartă ochelari din cauza jocurilor pe calculator sau Wii. Ei, pentru c-au citit prea multe cărţi.
4. Tavi Drăgoi
E pasionat de chitară, informatică şi electronică. A luat doar „argint", dar a fost acceptat, deja, la Harvard !
Completare. „Harvard" desemnează o Universitate din SUA, fondată la 1636, cu 140 înainte ca americanii să se pună pe făurit state. Pur statistic, pe aici au trecut 75 de omuleţi care au luat premiul Nobel la diferite discipline !
5. Alt benoclist, Fane (Ştefan) Spătaru, from Alexandria – atenţie, Alexandria de Teleorman, nu de Egipt !
S-a „încălzit" pe plan local, la Balcaniada din Turcia, de unde a venit cu aur. Acum a coborât o treaptă, a luat doar argint, dar e mezinul trupei, are şanse.
6. Fane (Ştefan) Ivanovici
Vine din Bacău. Cei mai buni prieteni ai lui? Newton, L'Hospital, Gauss...
7. Radu Gologan e coordonatorul. Prof în Poli, în Bucuresti. 10 ani ca preşedinte al Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematică. 40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, cărţi, bla-bla-bla. Le-a vorbit unor studenţi din Rusia, Franţa, SUA, Germania. .
În concluzie, nişte tocilari ! Iată Delegatia României participantă la Olimpiada Internaţională de Matematică. Locul 1 pe Europa şi locul 10 în lume (din 100 de ţări, într-un clasament neoficial). Două medalii de aur luate în Argentina, la Mar del Plata, la cea de-a 53-a ediţie.
Pe cine interesează, însă, o astfel de ştire ? În ţară avem 120.000 denebacalaureaţi. „Pacyno" se dă cu gel când merge să afle rezultatele la BAC. La Iaşi, de trei ani, la acelaşi liceu, NIMENI n-a luat examenul. Iar noi vorbim despre nişte puşti de 16-18 ani care uimesc lumea !
Gata, şi aşa povestea e cam lungă ... Apropo, aţi aflat că nea Gigi s-a suit pe maşină şi a dirijat circulaţia, la trei dimineaţa, în Mamaia ? Wow ! ...
P.S Articolul l-am primit de la un amic. Am considerat ca merita sa-l fac public. Din pacate nu am primit si link-ul unde s-a publicat stirea.
Echipa condusă de un român a creat un test care descoperă cancerul înainte să apară simptomele

[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)