avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez divortul? Ce conditii trebuie sa indeplinesc ca .. copilul sa ramana la mine?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:41, 5 Aprilie 2009
O sa aveti nevoie de cererea de desfacere a casatoriei la care anexati copii dupa cartea de identitate , ceritficatul de casatorie , certificatul de nastere al minorului , taxa de timbru .In ceea ce priveste incredintarea copilului in linii mari sa aveti o locuinta unde sa stati , venituri stabile , servici si sa dovediti ca dvs. o sa-i asigurati copilului o educatie si o crestere mai buna decat sotul dvs.
Conditiile mentionate de colegul meu mai sus trebuie indeplinite de dvs.
Daca veti dori ca aceasta casatorie sa fie desfacuta din culpa exclusiva a sotului , veti avea nevoie de argumente convingatoare in acest sens :violenta , agresivitate , certuri frecvente , parasirea domiciliului conjugal , infidelitate.
In cazul in care veti avea in aparator , chltuielile de judecata vor ramane in sarcina sotului , intrucat se considera ca acesta a pierdut procesul (partea care cade in pretentii va suporta cheltuielile de judecata.)

Cat despre incredintare , daca aveti un venit si o locuinta stabila , mai mult de atat ati manifestat afectiune fata de copilul dumneavoastra , oferindu-i o educatie corespunzatoare (acest fapt poate fi sustinut de proba testimoniala - 2 martori ), acesta poate fi incredintat dvs .

Minorul va avea dreptul de a fi intretinut financiar de catre tata, acesta putand plati pensia de intretinere.


Si tatal poate pastra legatura cu minorul , putand fi incuviintat un drept de vizita (programul va fi stabilit fie prin buna invoiala a partilor , instanta luand act de aceasta , fie de catre instanta de judecata , in caz de divergente)


Mult succes.
Yvonne a scris:

Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez divortul? Ce conditii trebuie sa indeplinesc ca .. copilul sa ramana la mine?


in primul rand sa va formuleze un avo. actiunea de divort care va trebui depusa la registratura judecatoriei din raza ultimului domiciliu conjugal sau din raza dom. paratului sotz.
actiunea , certificatul de casatorie in original si certif. de nastere in copie, impreuna cu copie dupa cartea dvs de identitate se depun in dublu exemplar.
nu uitati de taxa de timbru 39 lei si 0,30lei timbru judiciar.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)
desfacerea casatoriei din vina exclusiva a paratului? nickallai nickallai in acest moment am primit o copie a cererii de desfacere a casatoriei incheiate in urma cu 20 ani si in urma careia au rezultat doi copii, unul de 19 ani iar ... (vezi toată discuția)
Custodie copil util util Care sunt sansele de obtinere a custodiei copilului ( fetita 10 ani ) de catre tata, in cazul in care mama a parasit caminul conjugal, traind in concubinaj cu ... (vezi toată discuția)