avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprirea de catre executor a diurnei...???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprirea de catre executor a diurnei...???

am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul judecatoriei Sibiu cine erau partile , o firma de recuperare creante executorul si subsemnatul fara instiintare fara sa stiu cine a vandut creanta si de ce sau cat ...
banca cu care am o relatie de credit virare salarii diurne etc a blocat conturile de RON EURO si USD nu mai am acces la nimic ...eu sunt in Vietnam :( era legal sa blocheze contul in euro unde se vireaza diurna si despre care ei stiu foarte bine ce reprezinta ca e scris acolo la tranzactii" avans delegatie externa ". In plus banca spune ca sa dispus poprire pe 2880 lei atat cere creditorul dar ei au blocat toata suma si slariul si diurna .
ce e de facut ? ca am ganduri negre....poate cineva sa ma ajute?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
rogosz_radu, utilizator
Cel mai recent răspuns: rogosz_radu , utilizator 13:41, 4 Decembrie 2013
In mod normal executarea se face pe salariu ( adica doar 1/3 din salar) nu si din diurna.
Daca in contul curent aveai mai multi bani decat ultimul salariu probabil ti.au blocat toti banii. Probabil va trebui sa dai in judecata si daca ai castig de cauza sa-ti returneze diferenta de bani sau ce decide tribunalul. Probabil s.a intamplat din cauza ca ti.a blocat contul si nu a fost o retragere din salar. Cand se blocheaza un cont se blocheaza toata suma . indiferent de unde provin acesti bani
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
covasenco, utilizator
poate din graba nu am explicat in detaliu ,codul de procedura civila spune ca banca nu are obligatia sa verifice provenienta sau scopul banilor si la dispunerea popririi blocheaza toate conturile dar aici la acesta banca eu nu pot face tranzactii intre conturi lei si valuta oricare ar fi valuta ca aici legea explica scopul reglementarii ca exista posibilitaea de transfer intre conturi desi odata poprite nu vad cum sau incarcarea viitoare a unui cont nepoprit ,In cazul meu.suma ceruta de creditor era acoperita doar de diurna nu si de salariu acolo nu erau suficienti bani sa acopere intreaga suma de aici dovada de cumetrie ...pentru ca este ...nu pot da nume dar am investigat adanc relatia bancii cu firma de recuperare ei cand au cerut suma ea sa luat de unde sa gasit si acum intreb daca codul spune ca diurna nu poate fi poprita si ma rog si alte tipuri de venituri...cine e obligata sa verifice instituirea popririi corecte ... eu?
precizez ca creanta a fost cumparata de firma de recuperare de la o alta institutie financiara fara a fi vorba de banca cu pricina dar banca fiind in relatii foarte bune cu recuperatorii normal ia ajutat se vede clar.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
rogosz_radu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea- obligatii banca fata de client CatalinDonose CatalinDonose Buna ziua ! Am si eu o intrebare, daca Banca are obligatia de a anunta infiintarea popririi , daca au obligatia si nu au facuto cum pot fi trasi la ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)