avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca - grila salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca - grila salarizare

Buna ziua,
Am un CCM pe o firma care expira in septembrie 2014, prin care la capitolul salarizare au fost introdusi acei coeficienti de salarizare. In momentul cand la s-a marit salariul minim pe economie, am tinut cont si de acei coeficienti de salarizare introdusi in CCM.
Cum pot sa scap de acei coeficienti din CCM, ptr. ca angajatorul nu mai vrea - automat atunci salariul devine mai mare decat cel pe economie, si darile mai mari la stat....... de cate ori se mareste salariul minim trebuie sa tin cont de acei coeficienti.
Care sunt pasii care trebuie urmati...... trebuie transmis la ITM........si in cat timp?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 17 Ianuarie 2014
Ca urmare a aparitiei Hotărârii Guvernului Romaniei numarul 23/22.01.2013 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată publicata in Monitorul Oficial numarul 52/23.01.2013 , va informez ca nu se mai aplica coeficientii de salarizare aplicati in functie de studii si calificare, pentru personalul incadrat.
In plus, prin intrarea in vigoare a Legii Dialogului Social (Legea nr. 62/2011), s-a renuntat la contractul colectiv unic la nivel national
Concluzie: Nu se mai aplica coeficientii de salarizare, deoarece nu mai exista un contract colectiv de munca la nivel national. Astfel, salariul minim este cel stabilit de lege, cel maxim este cel negociat, stabilit de angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator
Da, de acord cu dvs. Acei coeficienti de salarizare nu se mai aplica, dar eu am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM si care expira in 2014, prin care la grila salarizare sunt introdusi acei coeficienti si care trebuie respectati, pana la expirarea contractului colectiv de munca aplicabil. Intrebarea mea este cum pot sa fac sa scap de acei coeficienti introdusi in CCM care mai este inca valabil.
Va multumesc!
Ca sa scapati de acei coeficienti va trebui sa se incheie un act aditional la ccm prin care se fie eliminata prevederea respectiva. sau la negocierea viitorului ccm sa nu mai fie prevazuti.

HG nr.23/2013 nu are si nici nu a avut vreo legatura cu coeficientii de ierahizare.
De la 01.01.2011 nu mai avem CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor astfel de coeficienti.


Buna ziua. Vrem sa initiem negocierea ccm-ului fara a duce si la incheierea acestui.Am facut acel convocator in vederea alegerii reprezentantilor salariatilor, iar acum va trebui intocmit procesul verbal de negociere al ccm.Ce imi este mie neclar si va rog daca ma puteti ajuta, in acest proces verbal, mai exact, ce se trece daca noi in urma negocierilor nu am fost de acord asupra incheirii ccm?Trebuie sa detaliem asupra discutiilor cu privire la negociere si de ce anume partile nu au convenit si incheierea ccm-ului sau pur si simplu trecem faptul ca in urma negocierilor partile nu s-au inteles asupra incheierii.
Multumesc
In procesul verbal va trebui sa mentionati aspectele cu priivire la negocierea ccm-ului si in final sa faceti mentiunea ca in urma negocierilor partile nu s-au inteles cu privire la incheierea c.c.m.

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Salarizare mirela.onciu mirela.onciu Sunt angajata in functia de referent in comert si marketing. Sunt licentiata in stiinte economice si contabilitate. Pe langa consultanta clienti si ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)