avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anuleazã ca netimbratã cererea de repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anuleazã ca netimbratã cererea de repunere pe rol

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Am formulat pentru fratele meu o actiune de restituire taxa auto. Primul termen a fost in data de 1.10.2013. Desi am solicitat judecata in lipsa, mi-au suspendat actiunea: În baza disp. art.242 al.1 pct.2 Cod procedură civilă suspendă judecata cauzei. Am formulat cerere de repunere pe rol si mi-au fixat termen in data de 12.11.2013, punand in vedere sa fie achitata taxa de timbru judiciar. In data de 8.11 2013 am trimis la dosarul cauzei taxa de timbru judiciar si timbru judiciar prin posta cu confirmare de primire, solicitand de asemenea, judecata in lipsa. In data de 12.11.2013 am primit acasa confirmarea de primire, ca dovada ca taxa de timbru judiciar a ajuns la instanta in data de 11.11.2013. Am notata data pe ea. Am urmarit cu interes pe portal ce se intampla pentru termenul din data de 12.11.2013. S-a afisat astfel: Anulează ca netimbrată cererea de repunere pe rol...Am sunat repede la arhiva si mi-au spus ca nu a fost inregistrata nicio taxa, desi am dovada clara ca plicul a ajuns la instanta. Mi au spus sa vin sa studiez dosarul. Astazi am fost la instanta, care este in alt oras. Stiam ca am nevoie de o procura din partea fratelui, dar nu am avut decat o cerere tip si buletinul lui si nu am reusit sa ma rog de doamne sa ma lase sa vad dosarul. Le am intrebat ce s-a intamplat si mi-au spus sa intreb pe cele de la posta. Le am intrebat pe ele daca mai am vreo cale de atac, daca mi se comunica acasa incheierea de sedinta...Mi-au spus sa ca ele nu stiu. Acum va intreb pe dumneavoastra. Mai beneficiez de recurs, mi se comunica acasa incheierea sau cum ar trebui sa procedez. Astept un punct de vedere din partea dumneavoastra, pentru ca eu am asteptat sa mi se comunice acasa incheierea si ulterior sa fac recurs. A trecut o luna de zile si nu am primit nimic :(. Va multumesc anticipat .

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula o cerere de recurs? catalinaciobotaru catalinaciobotaru Buna Ziua, Am deschis un proces de contestare a executarii silite pe care l-am pierdut. Pentru deschiderea acestui proces am cheltuit 7 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)