Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari cu cite 54 ap.,cu centrala de bloc, in care in fiecare luna sunt pierderi la apa rece de aprox.150 mc care se imparteau la ne de apartamente si totul a fost rezonabil.De luna aceasta pierderile la apa rece au fost de 280mc si nu s-au mai impartit pe apartament ci pe persoana ceea ce mi-a marit intretinerea cu 43 de lei .Mentionez ca am apometre la toti consumatorii si suntem 5 persoane.Ce pot face sa schimb situatia asta,mi se pare ca legea 230 face discriminare la familiile cu mai multi copiiX-(.Multumesc
Legea 230/2007 nu are nici-o "vina" in repartizarea diferentelor de apa.
Dar, uitandu-ma la faptul ca aveti centrala de bloc, e posibil oare ca aceasta cantitate de apa in plus fata de normal sa se datoreze si incarcarii instalatiei de incalzire?
Oricum ar fi trebuit sa se faca o impartire pe mai multe criterii, inclusiv pe cota parte de proprietate.
Amintiti-va daca ati mai avut asemenea situatii si in anii precedenti, discutati cu vecinii, cu presedintele asociatiei ...
D-na @elga, e vorba de o centrala termica, nu de o locomotiva cu aburi :D Aia, locomotiva, aia DA, bea apa, cam la 100 de km isi facea ,,plinul"... da' centrala termica :-/ P.S. Cred ca mai bine s-ar renunta la contoare si s-ar plati pe numar de persoane. Daca tot platesc pierderile, indiferent de ce arata contoarele de apartament :(
Buna ziua.Legea prevede ca se plateste in plus pana la 10% pierdere de apa pentru fiecare apometru.Daca,dupa cumularea valorilor de consum+pierderi,mai exista diferente acestea se trec pe cota parte indiviza(se considera ca apa a fost folosita de femeia de servici sau pentru spalarea ghenelor de gunoi,etc).Totusi,pierderile fiind atat de mari trebuie sa depuneti o plangere la presedintele asociatiei prin care sa solicitati verificarea indexurilor apometrelor de catre o comisie formata din membrii comitetului(sau presedinte+alt membru al CE)+administrator.