avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea pierderilor de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea pierderilor de apa rece

Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari cu cite 54 ap.,cu centrala de bloc, in care in fiecare luna sunt pierderi la apa rece de aprox.150 mc care se imparteau la ne de apartamente si totul a fost rezonabil.De luna aceasta pierderile la apa rece au fost de 280mc si nu s-au mai impartit pe apartament ci pe persoana ceea ce mi-a marit intretinerea cu 43 de lei .Mentionez ca am apometre la toti consumatorii si suntem 5 persoane.Ce pot face sa schimb situatia asta,mi se pare ca legea 230 face discriminare la familiile cu mai multi copiiX-(.Multumesc
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 16:03, 6 Decembrie 2015
Legea 230/2007 nu are nici-o "vina" in repartizarea diferentelor de apa.
Dar, uitandu-ma la faptul ca aveti centrala de bloc, e posibil oare ca aceasta cantitate de apa in plus fata de normal sa se datoreze si incarcarii instalatiei de incalzire?

Oricum ar fi trebuit sa se faca o impartire pe mai multe criterii, inclusiv pe cota parte de proprietate.
Amintiti-va daca ati mai avut asemenea situatii si in anii precedenti, discutati cu vecinii, cu presedintele asociatiei ...
D-na @elga, e vorba de o centrala termica, nu de o locomotiva cu aburi :D Aia, locomotiva, aia DA, bea apa, cam la 100 de km isi facea ,,plinul"... da' centrala termica :-/ P.S. Cred ca mai bine s-ar renunta la contoare si s-ar plati pe numar de persoane. Daca tot platesc pierderile, indiferent de ce arata contoarele de apartament :(
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
DlGoe, utilizator
Buna ziua.Legea prevede ca se plateste in plus pana la 10% pierdere de apa pentru fiecare apometru.Daca,dupa cumularea valorilor de consum+pierderi,mai exista diferente acestea se trec pe cota parte indiviza(se considera ca apa a fost folosita de femeia de servici sau pentru spalarea ghenelor de gunoi,etc).Totusi,pierderile fiind atat de mari trebuie sa depuneti o plangere la presedintele asociatiei prin care sa solicitati verificarea indexurilor apometrelor de catre o comisie formata din membrii comitetului(sau presedinte+alt membru al CE)+administrator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
ovi47, utilizator
Interventie moderator

@ovi47
Va rog sa scrieti care lege, articol si sa postati aici paragrafele despre care ne vorbiti.
Altfel informatia dv. este discutabila.
Am sa vin cu precizari.Nu am acum timp sa caut paragraful.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
ovi47, utilizator

Alte discuții în legătură

Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pe apartamente a cheltuielilor pentru apa calda/rece margancostel margancostel Este vorba de modul de repartizare pe apartamente (toate prevazute cu apometre individuale) a contravalorii diferentei dintre volumul de apa inregistrat de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)