avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal sau nu?

daca ai fost dat in judecata de asociatia de locatari, iar in timpul procesului ai achitat suma restanta, iar ca drept urmare procesul a fost anulat este normal fara o hotarare judecatoreasca in care sa fie specificate cheltuielile de judecata sa ti se bage la intretinere, sa le achiti si sa ramai cu suma de 450 lei neachitata si sa te trezesti cu penalitati la intretinere de 3x mai mari decat suma datorata?
ce am de facut in cazul acesta?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
hadrys, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:10, 8 Decembrie 2013
din cate stiu ar trebui sa imi dea o chitanta cu suma intreaga care a fost platita in care sa se specifice ce anume a fost platit.
si ar mai fi o problema, dupa plata sumei restante si a penalitatilor s-a mai adaugat penalitate la intreaga suma care a fost desi era platita.
am aratat documentele noii presedinte si a spus ca ori trebuie sa merg in instanta ori sa astept pana la efectuarea expertizei contabile care a si inceput deja si urmarirea penala a celor doi.

da dar pe hotarare scria foarte clar fara cheltuieli de judecata. nu am nici o garantie ca acea suma care mi-a fost ceruta este reala (nu este specificat "cheltuieli de judecata" pe nici o chitanta). s-au pus penalizari si pe suma aceea de 1500lei.

si inca ceva: pana acum nu a existat un comitet de cenzori, nu s-a facut o mediere, am primit o singura notificare la suma de 1700 lei asta insemnand in luna aprilie 2011, iar plata a inceput in luna iulie 2011.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
Cine face expertiza ?.
hadrys a scris:
din cate stiu ar trebui sa imi dea o chitanta cu suma intreaga care a fost platita in care sa se specifice ce anume a fost platit.

Cand ati platit nu ati primit chitanata?
pe hotarare scria foarte clar fara cheltuieli de judecata.

Pai nu ne putem intelege asa. Ori aveti, ori nu aveti o hotarare judecatoreasca. In prima postarea spuneti ca
procesul a fost anulat este normal fara o hotarare judecatoreasca

nu s-a facut o mediere, am primit o singura notificare la suma de 1700 lei asta insemnand in luna aprilie 2011

In 2011 nu era obligatorie medierea dar daca voiati sa faceti mediere o puteati faca fata in fata cu presedintele asociatiei si/sau membrii comitetului ori ajutat de avocat.
Ati solicitat medierea si nu au vrut cei din conducerea asociatiei sa participe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca monamour monamour Ma confrunt cu urmatoarea problema: niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au ... (vezi toată discuția)
Actionare in instanta restantieri Bogdan212 Bogdan212 Buna ziua , Am si eu o nelamuirire . un urma ultimei sedinte de proprietari s-a hotarat actionarea in judecata a unui restantier din bloc . Avand cea mai ... (vezi toată discuția)