As dori cateva informatii in legatura cu plata contributiei pentru pensie.
Mama soacra are 55 ani si are lucrati 9 ani la CAP cum era pe vremuri. Am inteles ca ar putea incheia un contract cu casa de pensii unde sa mai contribuie cativa ani ca sa poata iesi si ea cu o pensie.
Intrebarile mele sunt:
1. Cati ani trebuie sa mai contribuie? Stiam ca pana acum stagiul minim era de 10 ani, dar acum nu stiu cat mai e? 15 ani?
2.Care ar fi varsta la care ar putea iesi la pensie?
3.Care ar fi contribuitia minima? care este valoarea minima de contributie la un astfel de contract?
Incheierea contractului de asigurare sociala conform art. 5, alin. (2) din Legea nr. 19/2000 nu are legatura cu sanatatea sau cu somajul.
Daca veti incheia contract de asigurare sociala conform Legii nr. 19/2000 puteti sa-l incheiati pentru orice suma (nu mai exista plafon); cu cat este mai mare venitul asigurat, cu atat mai mare este pensia.
Nu puteti "sari" perioade incheind un contract cu AJOMF.
Eu va sugerez sa vorbiti intai cu cei de la casa de pensii ca sa aflati care este venitul asigurat minim care va fi inscris in contract.
Varsta de pensionare
cdragus1
Am 52 ani barbat,am vechime de 26 ani+1 an armata +somaj 1 an de atunci nu mai lucrez, as vrea sa platesc in continuare din buzunar in continuare la casa de ... (vezi toată discuția)