avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Studiere si efectuare copii dupa dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Studiere si efectuare copii dupa dosar

Poate o persoana care nu este avocat sa studieze si sa faca copii dupa inscrisuri din cadrul unui dosar?...Are nevoie de procura autentificata din partea persoanei care este parte in acel dosar?...Daca partea respectiva este in arest sau in executarea unei pedepse, procura se autentifica de seful politiei sau de locul de detinere?...Iar daca nu se gaseste in niciuna din situatiile de mai devreme, arestat sau detinut, este suficienta o procura notariala prin care sa ma mandateze sa studiez si sa fac copii dupa inscrisurile de la dosar?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
vasile2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasile2013 , utilizator 15:49, 6 Decembrie 2013
Nu cred ca se poate daca e vorba de proces penal.nAre arestatul dreptul de a face asa ceva.nAvocatul sau este acceptat la aceasta operatiune juridica dar numai daca are imputernicire avocatiala.nnPuteti vorbi cu avocatul din oficiu si daca va avea timp se va ocupa el urmand ca apoi sa va inmaneze xeroxul.
Multumesc...si nici daca persoana respectiva este libera?...adica daca nu este arestat sau in executarea unei pedepse?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa studiez un dosar si eventual sa fac niste copii acetelor depuse desi nu sunt avocatul partilor? e_rainbow_love e_rainbow_love Mentionez ca vreau sa studiez un dosar, proces intre niste persoane fizice dar nu am calitatea de avocat al partii interesate. Pot sa fiu imputernicita sau ... (vezi toată discuția)
Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru consultare dosar? ionu roman ionu roman Daca doresc sa consult un dosar dintr-o arhiva intr-un dosar civil, procura pe care mi-o da partea din dosar trebuie sa fie notariala sau e suficienta procura ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara bunuri mobile si imobile Mirovi Mirovi La expertiza judiciara privind bunurile mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei pot participa alte persoane in afara partilor implicate in proces ... (vezi toată discuția)