avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren agricol

Salut
Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul de vanzare cumparare au fost trecuti toti cei din titlu, intre timp unul dintre ei a decedat.
Una din parcelele pe care le-am cumparat (sunt 2 in total) este a 4 a parte din alta parcela mai mare.
Cum ar trebui sa procedez acum?
Impozitul pe acest pamant este achitat de mine.
Ce trebuie sa fac de acum inainte pentru a-l intabula?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dcs1977 , utilizator 09:46, 13 Decembrie 2013
Buna seara
Pentru intabulare contactati un expert cadastru, este necesar sa se intocmeasca documentatii cadastrale de intabulare. In cazul proprietarul decedat se va dezbate succesiunea la notar inainte de a intocmi intabularea, iar contractul de vanzare cumparare se va autentifica la notar.
Pentru cota de 1/4 din parcela se poate intocmi direct intabularea pe suprafata respectiva daca exista act de dezmembrare sau identificare individuala pentru aceasta cota din parcela.
iar in cazul in care acestea nu exista atunci intabularea se va face pe toata suprafata parcelei urmand ca ulterior sa se intocmeasca dezmembrarea , iesirea din indiviziune pentru cota parte.
Buna ziua

Incep sa inteleg, va multumesc.

Cu ce documente ar trebui sa merg la cadastrist?
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
Adriantot, moderator

- copii legalizate dupa actele de proprietate ce le detineti( titlu de proprietate, certificat de mostenitor, contracte de vanzare cumparare)
- certificat Fiscal cu valoarea de impozitare a terenului
- schita terenului, planul parcelar daca il detineti, daca nu expertul il va solicita de la OCPI.
Cadastru+Intabularea o sa iasa pe numele celor 3 + mostenitorii decedatului, care o sa va vanda dvs deoarece contractul de mana pe care il detineti nu are valoare.
Am inteles.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Cadastru vanzare parcela teren Margareta72 Margareta72 Vreau sa vand o parcela din terenul pe care il detin, si stiu ca trebuie sa se intocmeasca un cadastru care sa evidentieze cele doua parcele rezultate. Am ... (vezi toată discuția)