avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - arenda in natura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - arenda in natura

Cum este impozitat si ce trebuie sa declare un PFA care are in arenda terenul si plateste in natura?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 09:32, 6 Decembrie 2013
In cazul platilor in natura a contravalorii arendei, in contabilitatea arendasului apare un venit din vanzarea produselor finite in baza facturii emise, chiar daca ulterior, va aparea o compensare intre datoria si creanta aferenta, astfel rezultand impozitul pe venit.
Sa inteleg ca o data fac intrare unde retin 16% si apoi iesire unde platesc 16%? Asa am considerat si eu numai ca cei de la finante mi au spus ca de produse ma scad pe baza contractului iar posesorul terenului va plati prin norma pe venit D221...?
La intrare nu 16%, doar la facturare pentru ca inregistrati un venit. Ce plateste el se numeste venit din arendare, si asta e treaba lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la plata in lei a arendei romeo200564 romeo200564 O societate comerciala plateste arenda in lei la diferite persoane de la care a arendat teren agricol. Societatea comerciala platitoare de TVA colecteaza TVA ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda amphora amphora Buna ziua, Am un contract de arendare in derulare si am primit un act aditional prin care trebuie sa aleg modul de impozitare (la sursa sau determinare venit ... (vezi toată discuția)
Impozitare terenurilor date in arenda neatitu neatitu Am dat in arenda un hectar teren agricol,si am optat ptr.plata arendei in natura.Arendasul,nu-mi echivaleaza produsele in lei-pe baza pretului minim al ... (vezi toată discuția)