avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare terenurilor date in arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare terenurilor date in arenda

Am dat in arenda un hectar teren agricol,si am optat ptr.plata arendei in natura.Arendasul,nu-mi echivaleaza produsele in lei-pe baza pretului minim al produselor ,stabilit de C.J-Prahova,ci face simplu:ai de primit 800kg. produse ca drept de arenda,inmulteste cu 16%(imp.venit)+ 5,5% CASS= 21,5% DIN CANTITATE DE PRODUSE la care ai dreptul.Simplu,iar lui ii creste profitul -desi valoarea arendei nu e nici jumatate din subventia pe care o primeste ptr. terenul meu????
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:07, 1 August 2016
Impozitul pe teren care se plateste la primarie e ceva si impozitul pe venitul din arenda e altceva. La acesta din urma va referiti si se plateste la anaf (trezorerie). Daca va considerati nedreptatit, dupa ce ati sesizat in scris arendasul, puteti sa va adresati si la anaf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venit din arenda badiufilaret badiufilaret mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)
Validitate contract arendare Gicuta93 Gicuta93 Buna ziua! In contractul de arendare incheiat in anul 2010 - capitolul referitor la nivelul arendei, modalitati si termene de plata este scris: [b]\"Nivelul ... (vezi toată discuția)