firmala care am lucrat ca agent de paza nu sa mai prezentat lalicitatie pt. continuarea activitati licitatia a fost castigata de alta firma care a angajat tot personalul iar contractul de munca afost desfacut cu art55 lit b fara a se da preaviz deoarece am benefeciat de legea76/2000 si am avut vechime de numai 11 luni mi se cer bani inapoi(3500)lei cu tote ca serviciul il efectuiez in continuare la acelasi loc de munca unde am fost ll prima firma ca si la adoua.:sorry:
Aş avea o întrebare legată de păstrarea cărţii de muncă. Din iunie nu mai lucrez, în prezent cartea mea de muncă aflându-se la ITM-ul judeţului în care am lucrat. Recent mi-am schimbat domiciliul şi stau în alt judeţ, unde urmează să mă angajez. Ce să fac cu cartea de muncă? Pot să o scot, să o păstrez eu până mă angajez, sau trebuie să o depun la ITM-ul judeţului în care stau chiar dacă acum nu lucrez? Cum trebuie să procedez? ªi se poate trece în cartea de muncă un serviciu, după câteva luni? E vorba de doar 2 luni jumate, iar la vremea respectivă nu am considerat că are rost pentru o asemene perioadă, deşi aveam contract de muncă. Se poate, merită? Menţionez că sunt studentă în an terminal.
Carnetul de munca este un act personal.Daca v-au incetat relatiile de munca cu angajatorul, carnetul de munca se va afla in posesia dvs.pana la o noua angajare.E bine sa aveti trecute in carnetul de munca toate contractele incheiate, e dreptul dvs.
Mulţumesc mult de răspuns.
ªi aş mai dori să ştiu un lucru. Legat de clauza care prevede că timp de 2 ani de zile după încetarea contr. de muncă nu se mai poate ocupa o funcţie asemănătoare la un concurent, încetarea fiind din motive imputabile angajatului. Este prevederea aceasta obligatorie în contract sau este opţională, având în vedere că nu este neapărat legată de specialitatea profesiei, şi dacă se aplică în cazul demisiei angajatului. Nu cred că este vorba despre clauza de confidenţialitate, pt. că nu se plătesc remuneraţii.
Da şi din păcate nu îl am acum ca să citez exact. Din câte reţin era vorba că angajatul nu mai poate lucra timp de 2 ani de zile la un concurent sau în domeniul respectiv, incluzând aici de ex. şi deschiderea unei afaceri proprii în acelaşi domeniu. Cam acest lucru se înţelegea. Din păcate am observat doar mai târziu pt. că nu avusesem timp să citesc contractul atent şi înţelesesem greşit prevederea respectivă, iar la locul de muncă anterior nu avusesem asemenea clauză. Eu mi-am dat demisia de la locul de muncă, nu mai aveam timp, deci nu au fost probleme la locul de muncă. Mai contează acest lucru în cazul în care angajatorul va închide societatea curând?