Cititi Codul Muncii, art.21-24, vedeti despre ce clauza este vorba si daca va incadrati in conditiile respecive.Nestiind exact despre ce este vorba nu pot sa emit o parere.
Da, aşa este :) la clauza de neconcurenţă mă refeream şi eu, dar le-am confundat şi am scris clauza de confidenţialitate. Urmează să mă interesez în cursul săptămânii exact de la ursa contractului. Mulţumesc mult. Acum aştept să îmi pot scoate carnetul de muncă, şi să poată fi trecut şi ultimul job. :innocent:
Luati carnetul de munca de unde este si il duceti la actualul loc de munca unde va trece, pe baza actelor doveditoare, si perioadele de vechime nescrise in carnet.
In rest, cum v-a spus si colega mea, spuneti exact ce scrie in CIM in legatura cu clauza de neconcurenta si apoi mai discutam.
Clauza de neconcurenţă îl obligă pe salariat ca după încetarea contractului de muncă să nu presteze, în interesul său propriu sau al unui terţ, o activitate care se afla în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurentă lunare pe care angajatorul se obliga să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
Clauza de neconcurentă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurentă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenta, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.
Clauza de neconcurenţă îşi poate produce efectele pentru o perioadă de maximum 2 ani de la data încetării contractului individual de muncă.
În cazul nerespectării, cu vinovăţie, a clauzei de neconcurenţă salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizaţiei şi, după caz, la daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului.
Prin clauza de mobilitate părţile în contractul individual de munca stabilesc că, în considerarea specificului muncii, executarea obligaţiilor de serviciu de către salariat nu se realizează într-un loc stabil de muncă. În acest caz salariatul beneficiază de prestaţii suplimentare în bani sau în natură.
Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.
ªi eu am crezut că aceasta ar fi clauza, dar din moment ce nu ţin minte să fi fost prevăzută o indemnizaţie, şi nici nu se punea problema, deoarece, se făceau destul de des schimbări pe acel post, şi nici măcar nu se preciza vreun articol în baza căreia să fi fost redactată clauza, tind să cred că nu despre asta era vorba. Rămâne să verific contractul săptămâna ce vine. Mulţumesc de ajutor şi îndrumări :)