avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia prematuritatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia prematuritatii

Am introdus in 2009 o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel si a fost respinsa ca prematura. Am facut recurs, ICCJ a respins exceptia prematuritatii si a retrimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel care mi-a admis actiunea. Autoritatea a facut recurs si dosarul a plecat la ICCJ. Inainte de primul termen de judecare a recursului a aparut Noul cod de procedura si dosarul a fost trimis la Curtea de apel pt judecarea recursului. Intre timp s-a schimbat si legea pe care s-a judecat fondul si autoritatea a primit prin lege un nou termen. Ca urmare Curtea de apel a invocat din oficiu exceptia prematuritatii si a admis recursul autoritatii.
In cazul in speta nu ar fi trebuit sa se tina cont de faptul ca exceptia prematuritatii fusese respinsa irevocabil de catre ICCJ? Sau nu mai avem de a face cu autoritatea de lucru judecat pentru ca s-a schimbat legea?

Alte discuții în legătură

Notficate cladiri demolate legea 10/2001 bukinst bukinst In anul 2001 am notificat la Prefectura in baza Legii 10/2001 ca un imobil ce a apartimul autorului nostru a fost demolat si am solicitat acordarea de ... (vezi toată discuția)
Apel si recurs la legea 10/2001 bukinst bukinst Un proces pornit in anul 2003 la Legea 10/2001 pentru despagubiri case demolate cu Ministerul Finantelor a fost castigat de petenti pe fond in anul 2004. ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ fiscal mihai mihai mihai mihai In urma intentarii unei actiuni in instanta impotriva ANAF-AFP Bacau si MAI-SPRPIV pentru anularea deciziei de impunere privind taxa pe poluare (8600 ron cf. ... (vezi toată discuția)