avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... APEL SI RECURS LA LEGEA 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

APEL SI RECURS LA LEGEA 10/2001

Un proces pornit in anul 2003 la Legea 10/2001 pentru despagubiri case demolate cu Ministerul Finantelor a fost castigat de petenti pe fond in anul 2004. Ministerul finantelor a fosmulat apel pe care l-a pierdut in anul 2005. A formulat recurs in anul 2005 pe motiv ca instanta s-a pronuntat inainte de a se da o decizie administrativa, si ca actiunea a fost introdusa prematur. Inalta Curte a admis recursul si a trimis cauza spre rejudecare in apel in anul 2006.
Din nou apelul a fost respins in anul 2009 iar Ministerul Finantelor prin Directia judeteana a finantelor publice a formulat din nou recurs mentionand de acesta data ca nu are calitate procesuala intrucat exista Autoritatea pentru solutionarea despagubirilor.
Mentionez ca Ministerul a fost citat de fiecare data si nu a ridicat o astfel de exceptie la nici un termen de judecata.
Ce se va intampla in acest caz cu recursul la Inalta Curte ?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 11:46, 16 Aprilie 2010
Lipsa calitatii procesuale este o exceptie de ordine publica si se poate ridica in orice stare a procesului atat de instanta cat si de parti. Trebuie vazut daca la momentul introducerii cererii ministerul avea calitate procesuala. Ar fi bine sa consultati un avocat.
Da, in momentul introducerii actiunii petentului Ministerul Finantelor a avut calitate procesuala si a fost obigat sa emita titlurile de valoare nominala.
sa judecat si recursul? daca nu se poate invoca pe recurs si faptul ca la momentul in care numai avea calitatea de parte Ministerul finantelor, avea posibilitatea sa indice cine era titularul oblogatiei de a face..d e asemenea, poti chema acum in judecata respectiva autoritate si sunt convins ca Ministerul nu se va impotrivi..se va trimite evident din nou cauza spre rejudecare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notficate cladiri demolate legea 10/2001 bukinst bukinst In anul 2001 am notificat la Prefectura in baza Legii 10/2001 ca un imobil ce a apartimul autorului nostru a fost demolat si am solicitat acordarea de ... (vezi toată discuția)
Exceptia prematuritatii WEO WEO Am introdus in 2009 o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel si a fost respinsa ca prematura. Am facut recurs,[b] ICCJ a respins exceptia ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala MihaiBarbu MihaiBarbu Buna ziua Am un proces civil in care imi este atacat titlul de proprietate. Am facut trei exceptii peremptorii, din care am pierdut doua: -exceptia ... (vezi toată discuția)