avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la penalitati ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la penalitati ?

Va rog sa-mi spuneti daca este normal sa se aplice penalitati la penalitati. Am achitat ,de ex. 1000 lei si pe verso la chitanta mi se scrie ca am achitat inclusiv luna in curs. Dupa o luna mai achit 100 lei,dupa inca una inca 200 lei.Acum BUCURIA !Cind ma duc sa platesc , deci dupa 3 luni de la achitare la zero , penalitati de 350-400 lei. Este un program achizitionat de ascociatie , de la un expert , care i-a explicat doamnei de la asociatie , ca acesta calculeaza penalitati cu nu stiu citi ani in urma.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:27, 10 Decembrie 2013
Adriantot, multumesc mult de lamuriri, dar probabil nu sunt inteles, de dumneavoastra. Daca am de achitat 87,53 lei credeti ca achit exact acea suma? Debit restant fiind rotunjesc aceasta suma! Iar cu rationamentul pentru lunile 10.2013 si 11.2013, cum as putea sa inteleg repartizarea a 375,74 lei pe o luna! Ma repet cu ultima rugaminte:Daca se poate as posta sau trimite copii dupa chitante modificate electronic numai cu suma de plata si rest, restanta, penalitati.
Pana atunci voi insista pentru lamuriri despre acel program, multumesc Adam Grecu, dar la asociatie nu am cu cine vorbi. Presedintele e amabil, dar la contabilitate nu ma poate lamuri iar doamna respectiva lucreaza cu programul de acum 5-6 luni. Daca fac cerere, credeti ca voi obtine ceva clarificari? Dati-mi voie sa cred ca, eventual alte penalitati.

Cu respect,
M.
Poate nu am inteles eu bine.
Dar daca programul cu care se lucreaza asociatia are ceva probleme, ar trebui sa fie afectati la calcul toti proprietarii. Mai sunt si altii in situatia dumneavoastra?
Eu nu pun la indoiala ca dumneavoastra aveti chitantele pe care sunt consemnate sumele achitate dar acestea trebuiesc corelate cu listele de plata. De aceea revin si va indemn sa cititi si sa ne spuneti ce sume erau repartizate pe listele de plata la fiecare data cand ati achitat pe baza de chitanta si la ce date au fost afisate aceste liste de plata. Poate asa ne mai lamurim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati asociatia de proprietari c_cimpanu c_cimpanu va rog frumos sa-mi confirmati daca situatia ce o descriu este corecta: date din lista de plata luna ianuarie (termen legal de plata 30 februarie+ gratie ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie proprietari ContSters191229 ContSters191229 Buna seara!.As vrea sa ma lamuriti si pe mine daca e corect sa platesc penalizari care nu apar pe lista de cheltuieli lunare.Administratorul zice ca da, eu nu ... (vezi toată discuția)