avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Custodie marfa furnizor intracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Custodie marfa furnizor intracomunitar

Buna ziua,
Am o societate neplatitoare de TVA si doresc sa aduc marfuri in custodie. Marfurile sunt aduse China. Platesc TVA cand intra marfurile in tara sau cand furnizorul intocmeste factura? Este necesar sa devin platitor de TVA si sa inscriu firma in ROI?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
tanasemar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:03, 21 Ianuarie 2014
Da, platiti TVA in Vama ( cand ajunge marfa in vama). Nu trebuie ROI, acest registru este doar pt UE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)
Tranzactii intracomunitare pfa moonprincess moonprincess Buna ziua, Sunt PFA neplatitor de TVA. Dupa indelungi \"cercetari\" am inteles ca este necesar sa ma inscriu in ROI si ca voi primi un cod de TVA valabil ... (vezi toată discuția)
Pasi dupa infiintarea firmei astterx astterx Buna ziua Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului. Am ... (vezi toată discuția)