avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Tranzactii intracomunitare PFA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Tranzactii intracomunitare PFA

Buna ziua,

Sunt PFA neplatitor de TVA. Dupa indelungi "cercetari" am inteles ca este necesar sa ma inscriu in ROI si ca voi primi un cod de TVA valabil doar pentru UE, dar ca voi ramane neplatitor de TVA in tara. Ceea ce nu imi este foarte clar este cum voi proceda mai departe. Sa presupunem ca achizitionez produse (pt uz propriu) in valoare de 100 Euro + TVA. Ce obligatii imi revin in acest caz in tara? Iar cand facturez catre client din UE, facturez cu TVA sau fara?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:50, 6 Noiembrie 2015
Facturi catre clienti din UE : fara tva.( se foloseste codul de tva)
Facturi catre clienti din UE neplatitori: fara TVA( se foloseste cuiul de la registru, cel fara tva)
Cumparari de la furnizori din UE platitori de TVA: Le dati codul de tva, va factureaza fara tva si in tara calculati 24 % si-l declarati-platiti pana pe 25 luna viitoare( Declaratia 311)
Cumparari de la furnizori din UE NEplatitori de TVA: fara tva ca pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)