avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Acordare reduceri la impozit si taxe pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Acordare reduceri la impozit si taxe pe cladiri

ce intelegeti din acest articol din lege :
Scutiri şi facilităţi stabilite de consiliile locale
Art. 286
,,(3) Consiliul local poate acorda scutire de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren sau o reducere a acestora pentru persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim pe economie ori constau în exclusivitate din ajutor de şomaj şi/sau pensie de asistenţă socială." trebuie data adeverinta cu salariul BRUT, sau venit net ?
Cel mai recent răspuns: manuelastef , utilizator 12:10, 9 Decembrie 2013
Referitor la: acordarea de scutiri şi facilităţi stabilite de consiliile locale, trebuie sa stiti conditiile de acordare a scutirii de la plata impozitelor, precum si documentele necesare a Hotararii Consiliului Local.
In concluzie :Codul Fiscal, la mâna salariatilor din primarii ... de exemplu "Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3 va efectua o anchetă socială din care să rezulte încadrarea în condiţiile impuse", specifică raportul administraţiei locale.
Trebuie sa consultati hotararea de consiliu local privind impozitele si taxele locale si procedura de acordare a scutirii.

De exemplu, aceasta hotarare:
[ link extern ]
Pentru acordarea acestei facilitati trebuie sa se faca dovada veniturilor medii lunare nete (Anexa 3)
acte doveditoare pentru scutirea de impozit : ..... , adeverinta cu venitul BRUT, conform art 286 din legea 571/2003.
asa scrie pe hartia data de primarie.
mie nu mi se pare normal sa ceri salariul brut pentru asa ceva.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
manuelastef, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozite si taxe locale starsiti starsiti Buna ziua, De 4 ani am un venit brut de 500 lei avind contract de munca cu timp partial. Pot sa cer scutire de impozite si taxe locale ? Daca da cum ... (vezi toată discuția)
Impozite nelutusab nelutusab pensionarii cu venituri mici au dreptul la reduceri de impozite pt pamant/ (vezi toată discuția)
Contestare hcl omul70 omul70 Unde pot contesta o hotarare de consiliu local prin care sa hotarat scutirea de la plata impozitelor locale a unei persoane pe motivul ca nu are nici un ... (vezi toată discuția)