avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare Dalkia Iasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare Dalkia Iasi

Am cumparat anul trecut un apartament care era racordat la Dalkia. Dupa ce am platit peste 2000lei in iarna, fara sa am temperatura prea mare in casa, m-am hotarat sa ma debransez. In vara aceasta am inaintat o cerere de debransare la Dalkia, in ciuda faptului ca mi s-a zis ca oricum nu-mi va fi aprobata. Pentru ca facturile Dalkia veneau pe numele fostului proprietar, am semnat o conventie cu ei, pt ca nu puteam face cererea de debransare in numele fostului proprietar. Cei de la asociatie nu au avut nici o obiectie, vecinii nici atat. Intre timp mi-am instalat centrala proprie, dar surpriza!! Dupa o luna am primit scrisoare de la Dalkia, cum ca nu avem voie sa ne debransam. I-am ignorat pana cand am primit factura de la ei, pe luna oct. Le-am facut o vizita si le-am explicat cat nu am ce sa platesc, din moment ce nu consum de la ei, insa nu am avut nici un castig de cauza. Din ce am mai citit pe internet, nu as fi singura in situatia asta, si mai mult legea e de partea mea. Spuneti-mi, va rog, ce pot face in cazul acesta? Daca merg la OPC rezolv ceva, sau doar vor ridica din umeri fara sa ma ajute in vreun fel? Daca nu platesc facturile, la un moment dat ma vor da in judecata, si nu as vrea sa ajung in situatia aceasta. Astept un raspuns avizat, va rog. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irinageana , utilizator 13:23, 18 Martie 2015
Buna ziua,

Revin cu o intrebare...este corecta afirmatia de mai jos ?

Pentru blocurile contorizate este suficient acordul Asociatiei de proprietari pentru debransare, fara a fi necesara intocmirea REFERATULUI TEHNIC DE SPECIALITATE de catre furnizorul de energie termica. Pentru blocurile necontorizate Asociatia de proprietari (sau persoana interesata) va solicita furnizorului de energie termica intocmirea REFERATULUI TEHNIC DE SPECIALITATE privind efectele modificarii instalatiei de incalzire comuna si propunerile privind repartizarea cheltuielilor pentru proprietatile din condominiu (art. 42, alin. 3 din H.G. 400/2003, introdus prin H.G. 1386/2003).

Eu detin repartitoare si deci apartin unui bloc contorizat, inteleg ca nu este nevoie de intocmirea referatului tehnic de specialitate. Asta poate simplifica procedura de debransare.

Doresc sa instalez un sistem de incalzire electric deci nu e nevoi nici de alte proiecte tehnice ca in cazul gazului, intalatia nedepasind puterea existenta intr-un apartament !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
moska2004, utilizator
ce ati rezolvat cu debransarea?
Teoretic nimic. nu mai primim facturi pe consum, dar primim pe factura pe incalzire subsol, pe care o platim. insa sumele restante de iarna trecuta inca apar pe facturi, ca litigiu. oricum, dupa ce au vazut ca platim facturile pentru subsol, sumele restante apareau sub denumiri diferite de fiecare data,litigiu sau restante...nici einu mai stiu ce sa inventeze...
eu am cumparat apartamentul in decembrie, si vreau neaparat sa ma debrasez..incerc legal , daca nu voi fi nevoita sa-l vand sa-mi caut in alta parte, si sincer asta ar genera costuri inutile de impozite. Sa platesc facturi de 500-600 la dalkia mi se pare absurd.
Aveti conventie cu Dalkia? Daca nu aveti, va fi usor sa va debransati. vorbiti cu asociatia de proprietari sa va inregistreze cu consum 0. daca aveti conventie e un pic mai greu, ca si in cazul meu...in orice caz, Dalkia nu are dreptul sa ne oblige sa ramanem la ei. Puteti sa le faceti o adresa prin care sa ii anuntati ca va debransati din varii motive. Deci nu le cereti acordul, doar ii instiintati ca va debransati cu o firma specializata, ca totul e legal si ca nu afectati in nici un fel celelalte condominii.

Alte discuții în legătură

Debransare dalkia Mocanufiliz Mocanufiliz Buna ziua Am cumparat un apartament in vara anului 2013. Am vrut sa ma debransez de la sistemul de incalzire si apa calda de la asociatie ei m au trimis la ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)