buna ziua!am o intrebare:unei persoane i s-a emis mandat de arestare.aceasta este fugita din tara.eu ca persoana fizica il pot aduce legal in tara?sau pot fi acuzat de sechestrare de persoana?ce sfat imi dati?multumesc anticipat
Mi se pare interesant faptul ca dvs doriti sa va implicati in a-l aduce in tara pe inculpat. As avea si o curiozitate, aveti vreun interes i n a face acest lucru? ati fost victima acestuia? Eu una v-as sfatui ca si in cazul in care este asa, sa anuntati organele abilitate si sa nu inteprindeti nimic de unul singur, deoarece da, puteti fi acuzat de sechestrare de persoane. imaginati-va ce ar putea iesi daca procedati asa, ripostele celui pe care il cautati, va imaginati doar ca el nu va veni de buna voie, iar daca va ganditi sa folositi forta, poate fi chiar mai rau. Anuntati organele in drept si ei stiu ce au de facut.
Vedeti sa nu comiteti o lipsire ilegala de libertate.E la mare moda si la mare teama aceasta infractiune in prezent.Pare sa fie mai grava si decat furtul sau talharia.Lipsirea ilegala de libertate este o infractiune grava dar depinde foarte mult si de modul si scopul in care aceasta fapta este comisa.Dar nu riscati pt ca nu e bine...
In Romania nu exista vanatori de recompense.
Se poate face o cerere de extradare si se descurca statul mai departe.
E suficient sa indicati locul in care se afla persoana la autoritatile romane.