avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorarea timpului de lucru pentru gravide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorarea timpului de lucru pentru gravide

In ce act normatic este specificat ca se poate reduce timpul de lucru pentru gravidele cu risc ?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:21, 20 Mai 2009
Conform Legii 142/09.07.1998 ( a tichetelor de masa)
- in art 5 alin (1) : Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa , lunar, in ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.
- alin ( 2) : In conditiile prevazute la alin (1) , angajatorul distribuie, pe salariat, un nr de tichete de masa corespunzator nr de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.

Deci legea face referire la nr de zile lucratoare din luna si nu la nr de ore lucrate int-o zi. Parerea mea este ca nu au voie sa va diminueze nr de tichete de masa.
Faptul ca dvs beneficiati de reducerea programului cu 2 ore nu sunt afectate drepturile salariale si nici cele conexe, respectiv bonurile de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de dispensa celina2000 celina2000 Buna ziua! In urma unei cereri de dispensa de 6 ore din cele 16 ore lunare acordate pentru consultații prenatale, conducerea locului meu de munca mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Protectia maternitatii Catalina Covaliu Catalina Covaliu In situatia in care o colega, anunta doar verbal \\"starea\\" de sarcina, care sunt pasii care trebuie urmati? Atat de catre angajator, insa si de catre ... (vezi toată discuția)
Dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale pentru angajatele gravide imosoft imosoft Buna ziua, Am niste intrebari legate de dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale, in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in ... (vezi toată discuția)