avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme CASCO

speta:
am incheiata o polita casco la un asigurator , pachetul full, in care e stipulat la asigurarea de furt: asiguratorul acordă despagubiri in baza prezentei clauze și pentru pagubele produse prin furt sau ca urmare a tentativei de furt. In asigurare sunt cuprinse:
a..
b. furtul unor părti componente ori piese ale autovehiculului, montate pe acesta.

Intr-o dimineata mi s-au furat capacele de la rotile masinii.am facut plangere la politie si am facut dosarul de dauna.

Asiguratorul refuza sa ma despagubeasca pentru ca:
conform prevederilor din conditiile de asigurare casco - cap. excluderi speciale la asigurarea de furt - asiguratorul nu acorda despagubiri pentru asigurarea de furt , in urmatoarele cazuri: pentru capacele de roti, reglementarea speciala fiind prioritara fata de reglementarea generala de la pct. b., care se aplica numai unde prevederea speciala nu dispune.!!!!!!!

de asemenea, la inceputul cap. de excluderi speciale este urmatorul paragraf:

excluderile mentionate mai jos sunt aplicabile in functie de riscurile mentionate in clauzele de acoperire ...prezentate pachetele , al meu este pachetul de top.

cum ar trebui sa procedez in continuare? personal consider ca este un abuz al asiguratorului.
va multumesc anticipat.







Cel mai recent răspuns: darius12 , utilizator 17:36, 10 Decembrie 2013
daca furtul capacelor de roti intra in categoria excluderilor speciale nu aveti nicio sansa de casyig in cazul in care actionati asiguratorul in judecata.
probabil ca o sa merg pe la protectia consumatorului, deoarece ei asigura un bun, dupa care in clauze speciale il dezasigura....

multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
darius12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme despagupirea pierderii unei chei auto mihaibobei mihaibobei am pierdut una din cheile autoturismului, beneficiez de o asigurare de tip CASCO , am depus toate cele necesare inceperii dosarului , dupa doua zile am primit ... (vezi toată discuția)
Dauna casco katalin1030 katalin1030 Buna ziua, Detin 2 polite Casco Full pentru un TIR,mai exact doua polite de asigurare full casco,una pe capul tractor,iar una pe semiremorca si le platesc de ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)