avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu poate sa-mi cedeze partea lui de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu poate sa-mi cedeze partea lui de mostenire?

Suntem 5 frati si vrem sa dezbatem succesiunea la terenul din camp , un frate nui trbuie si vrea sa-mi dea mie cota lui de mostenire se poate face un act la notar precum ca el cedeaza cota lui mie ,inainte de dezbaterea succesiuni?
Cel mai recent răspuns: Tobita , utilizator 09:23, 12 Decembrie 2013
BUNA SEARA,
Da . Fratele poate sa va cedeze cota parte ce ii revine ca mostenire din terenul situat in extravilan cu mentiunile exacte de categorie de folosinta a terenului, ramul de cultura, daca terenul e notat in cartea funciara, tarla, parcela si suprafata. Acest lucru se mentioneaza in certificatul de mostenitor.
Adresandu-va unui nota , acesta va v-a lamuri corect cum se procedeaza.
Succes.
domnule APET_R, cum poate cineva să renunțe la ceva ce nu are? moștenirea se acceptă sau nu, pe cale de consecință renunțarea nu se face în favoarea unuia sau altuia din ceilalți succesori, ci în favoarea tuturora. dacă fratele vrea să îi dea partea lui userului, atunci el trebuie să accepte moștenirea și apoi să îi transmită drepturile sale.
Domnu gicu13 sa inteleg ca dupa ce se dezbate succesiune si intra in posesia cotei lui de mostenire, dupa asta fratele meu poate sami dea partea lui?
Moştenitorii au o cotă- parte ideală din bunurile care fac obiectul succesiunii, în acest caz 1/5, ei fiind devălmaşi.
Dacă unul dintre ei doreşte să renunţe la cota- parte din masa succesorală ce îi revine, poate să o facă şi astfel moştenirea se va împărţi la ceilalţi, sau poate să renunţe în favoarea unuia dintre ceilalţi moştenitori, acest din urmă caz, eu consider că ar fi de fapt o acceptare a moştenirii urmată de renunţare.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
GheorgheFloroiu, utilizator
Da, asa ma gandesc si eu odata ce el merge cu mine si facem un act precum cami cedeaza mie cota lui ,deci nu inseamna ca o acceptat mostenirea.Dar na cine cunoste stie ,ce spune legea.

Alte discuții în legătură

Cedare cotă proprietate Ligia Dirnu Ligia Dirnu Suntem 9 frați și în urma decesului părinților am făcut taxa de succesiune. 3 dintre frați nu vor să facem partajul succesoral. Ceilalți vor să ... (vezi toată discuția)
Cum pot mosteni casa bunicilor? ellena ellena Buna ziua. Bunicii paterni au decedat acum 20 respectiv 10 ani. Au ramas 6 frati si surori, copii ai defunctilor ca mostenitori legali. Nu s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Succesiune deduanca deduanca Buna ziua. Tata e mort de 10 ani. Mama si fratele (am doar 1 frate),vor sa mi cedeze apartamentul mie. Fratele meu nu trăiește in Romania. Vine rar pt putin ... (vezi toată discuția)