avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in strainatate. In 2006 noul propietar a primit de la banca o instiintare cu suma ramasa de plata pe numele meu. I s-a comunicat bancii in scris ca nu mai am acest domiciliu de noul propietar. In decembrie 2013, deci dupa 7 ani, la aceiasi adresa s-a primit o oferta financiara speciala de la o societate de Colectare Recuperare Creante, care cere platirea unei sume de trei ori mai mare decat suma ramasa restanta, spunand ca fara NICI UN DEMERS PREALABIL un executor judecatoresc va trece la executarea silita asupra bunurilor imobile si mobile(bunuri care nu mai sunt in posesia mea). Vreau sa stiu daca dupa 7 ani nu a intervenit prescriptia, daca executorul poate sa faca o executare silita fara o sentinta judecatoreasca, daca pot sa execute imobilul care nu este al meu, eu nemaiavand nici un bun in tara. (suma de executat este de 6.598 Ron). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 12:40, 25 Iunie 2014
Ba da, dreptul creditorului e prescris, nu se vor adresa executorului. Persoana care locuieste in locul dvs sa nu ii ia in seama, chiar daca se ajunge la executare n-o priveste si n-o afecteaza si sa nu le dea detalii despre dvs.
Curgerea termenului de prescritpie este suspendata pe timpul cat debitorul si-a ascuns bunurile de la urmarire.
Nu a fost niciun bun ascuns, toate au fost vandute sau donate, nu cu intentia de a eluda legea ci pentru ca atunci cand am vandut imobilul in 2005 eu inca imi plateam ratele. In august 2006 am parasit tara si din acea luna nu s-a mai achitat. Ori din 2006 cand banca a facut notificarea pana in 2013, nu s-a facut nicio comunicare si niciun act de urmarire, deci nu aveau ce sa suspende. Aceasta firma de recuperare nu stiu daca are personalitate juridica, nu stiu daca a cumparat creanta de la banca si cu cat a cumparat-o, nu stiu daca firma are dreptul legal de a calcula dobanzi. Pentru ca suma restanta la banca era de 560 Ron, iar soc. de recuperare cere 6.200 Ron in situatia in care ei cumpara de la banci creantele debitorilor cu 8% din suma datorata. Acesta fiind inselaciune si dobandirea unor foloase necuvenite, dar pe mine ma intereseaza daca intervine prescriptia dupa o perioada de 7 ani. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
c_dobrescu, utilizator
In situatia dvs, se poate demonstra usor suspendarea termenului de prescriptie.
Daca nu va dau in executare si doar va ameninta, este bine. Inseamna ca le este frica de faptul ca vor pierde.
va vor face o oferta , sa le platiti doar suma datorata bancii.
Sa nu o acceptati. Se vor folosi de acceptul dvs ca sa mearga mai departe. Ei nu obosesc niciodata.
Pot sa faca o executare silita fara o sentinta definitiva si irevocadila? In ce baza pot forma un dasar de executare silita pt. a merge in instanta daca nu au o decizie a unui tribunal si daca nu exista acea sentinta de ce soc. de recuperari au voie sa ameninte fara un temei legal?
Ce comisioane si dobanzi au voie legal sa aplice firma de recuperari creantelor cumparate de la banci? Firmele de recuperari au un statut, o lege prin care sa se statueze ce au voie si ce nu au voie? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita camy20 camy20 am primit de la ce de la Ekos o somatie,prin care sunt atentionata ca in termen de o zi o sa fiu executata sillit pt neplata unei datorii le con in val de 300 ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)