avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie pe spatiul comun fara intentie sau contract de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie pe spatiul comun fara intentie sau contract de inchiriere

Impreuna cu cativa vecini folosesc o uscatorie de la mansarda scarii pe care locuim atat in scopul pentru care a fost proiectat dar si pentru depozitarea unor materiale de volum mic. Deoarece cheia se afla in pastrare la mine iar alti vecini, cu exceptia celor doi, nu au solicitat-o, asociatia imi aplica pe lista de intretinere o chirie lunara in cuantum de 500 lei. Acest lucru se intampla deoarece am refuzat (verbal) sa le predau spatiul in scopul folosirii lui pentru sedintele de comitet executiv, privand astfel proprietarii de acea uscatorie. De asemenea, acestia (reprezentantii asociatiei) motiveaza, verbal, prin declaratia mincinoasa a unui vecin (neafectat direct) ca as fi refuzat sa-i pun la dispozitie cheia.
In acest caz, poate fi vorba de "ocupare abuziva"?, este justificata chiria?. Mentionez ca am solicitat in scris explicatii cu privire la provenienta sumei pentru "chirie", dar nu am primit. Am transmis asociatiei o notificare prin intermediul unui executor judecatoresc, precum si o sesizare scrisa la Primaria de sector si intentionez sa dau in judecata pe semnatarii listelor de intretinere.
P.S. asociatia nu m-a notificat niciodata in scris cu privire la acest aspect.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:21, 17 Decembrie 2013
Ocupati acel spatiu abuziv deoarece el a fost destinat ca uscator, in plus il inchideti cu cheie.
Dar nici comitetul nu foloseste acel spatiu ca uscator. Cel mai bine ar fi sa va retrageti ciurucurile de acolo, sa intindeti sarme pentru rufe si sa asteptati sa inceapa acolo sedinta de comitet. Atunci veniti si dvs. cu ligheanul de rufe, pe care le intindeti peste capul celor prezenti.
Nu este vorba de sediul social al asociatiei. Acesta a fost stabilit la infiintare. Pe alte scari nu exista chirie desi sunt uscatorii folosite in exclusivitate, dar in "cardasie" cu conducerea.
NU, este vorba doar de un orgoliu prostesc al unora care nu inteleg ca o regula se aplica unitar in tot blocul si pt toti proprietarii, nu in mod seclectiv.
In alta ordine de idei, prin prisma cotei-parti indivize de proprietate fiecare proprietar are dreptul sa foloseasca spatiile comune, NU asociatia insasi! Altfel spus, NU asociatia schimba destinatia unui spatiu comun ci PROPRIETARII!
In concluzie, acea chirie pretinsa este abuziva si nejustificata legal atat timp cat nu exista un contract de inchiriere si nici nu s-a pus in discutie perfectarea unui asemenea act.
E in regula. Cel care foloseste acum spatiul comun poate rezolava problema prin predarea spatiului catre asociatie. Daca e abuziva chiria sau nu e abuziva, dilema dispare daca cel ce-si pune inttebarea renunta la folosirea spatiului comun doar pentru sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu uscatorie o_l o_l am incercat sa scriu un mesaj si vad ca nu mi-a reusit scuze voiam sa spun ca de putin timp sediul asociatiei s-a mutat intr-o uscatorie de la o scara ce ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Spatiile comune radulescuecaterina radulescuecaterina Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si doresc sa stiu daca spatiile comune, in speta spalatoria si uscatoria(nu au foat folosite in ... (vezi toată discuția)