avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimare proces ? Sau greseala a instantei ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimare proces ? Sau greseala a instantei ?

Tatal si matusa mea au formulat o Cerere de granituire impotriva familiei vecine.
Procesul a fost suspendat in temeiul art. 244 pct.1 c. proc civ.
In acel timp se judeca Uzucapiunea formulata de vecini impotriva tatalui si matusii mele.

Intre timp, vecinul a formulat o plangere penala ( tulburare de posesie ) impotriva matusii mele.
Pentru termenul de judecata de astazi, tatal meu si matusa au depus la instanta o cerere de suspendare a cauzei, intrucat exista acea plangere penala impotriva matusii mele - ce are legatura cu cauza, cu terenul in litigiu.

Astazi, cererea de suspendare a judecăţii a fost respinsa.
Instanta mai spune pe ECRIS ca:
Admite excepţia perimării. Constată perimată cererea.

Ori,
daca la data de 19.09.2012 instanta
a respins ca nefondate recursurile declarate de recurenţii - tatal si matusa mea,
impotriva uzucapiunii formulata de vecin
si daca
la data de 22.01.2013
aceeasi instanta a admis cererea de completare dispozitiv formulată de intimaţi,

1.- cum poate fi perimata actiunea de granituire ?
2. - ce pot face tatal meu si matusa mea pt. a nu li se respinge actiunea ? ce motive pot invoca ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 22:49, 13 Ianuarie 2014
Nu mai inteleg nimic. Tatal si matusa n-au fost citati pentru perimare?
Pot exista 10 dosare penale si 14 civile cu urmari in dosarul dv. de granituire, daca instanta nu a fost incunostintata, e ca si cum n-ar exista.

Partile trebuie sa faca diligente...
Au fost citati, dar nu au putut sa se prezinte.
Matusa era in spital, bolnava de cancer, in metastaza, si a decedat.
Tatal meu nu s-a putut deplasa, are dureri de picioare.

Eu cred ca totusi nu se poate pune problema perimarii, intrucat
pe langa Recursul lor, care a fost respins la data 19.09.2012,
acestia au avut pe rolul instantei de judecata si o Contestatie in anulare,
care a fost respinsa la data de 26.09.2013.

Eu zic ca nu poate fi vorba de perimare proces de granituire,
luand in calcul data de 26.09.2013,
iar Dosarul /Politiei in care matusa era urmarita penal nici nu mai conteaza.

Deci, ce spuneti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)
Perimare un_kopill un_kopill Buna! Imi spuneti va rog, odata perimat un proces civil se mai poate face ceva? Se mai poate pune pe rol sau deschide un alt proces? (vezi toată discuția)
Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii oanata oanata Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la ... (vezi toată discuția)