avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis neacordare prioritate pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis neacordare prioritate pietoni

Buna seara,in timp ce ma deplasam cu masina personala pe Splaiul Independentei,am avut surpriza ca un echipaj de politie sa ma traga pe dreapta dintr-o coloana foarte mare de masini.Dupa ce mi-a cerut documentele acesta mi-a zis ca nu am acordat prioritate de trecerea la pietoni.Mentionez faptul nu era nici un pieton si ca inainte si dupa mine au trecut foarte multe masini.Sunt foarte sigur de faptul ca nu era nici un pieton.Masina politie nu a filmat acest lucru insa dupa 10 min a fost oprita alta masina cu pretextul ca soferul respectiv,sa se puna martor ca eu nu am acordat prioritate.Acest lucru l-am constientizat foarte tarziu.Dupa scrierea procesului verbal agentul de la rutiera a venit la masina la mine (in acest moment eu il filmam)el a vrut sa imi sustraga telefonul dar eu i-am zis ca este dreptul meu sa il filmez.Dupa ce i-am zis acest lucru ma intrebat daca semnez ,i-am zis ca nu iar acesta mi-a aruncat actele(dovada respectiv buletinul) in fata.Acesta nu mi-a inmanat procesul verbal pentru a putea face contestatie.Am sunat la numarul de urgenta 112 pentru a comunica abuzul facut.La aprox. 15 min. dupa ce am sunat la fata locului a venit comandantul.Dupa ce i-am explicat ce mi sa intamplat el a raspuns sec "Probabil si tu te-ai fi simtit la fel daca erai filmat,Oricum exista martor care a vazut ca nu ai acordat prioritate"'(martorul nevazand macar daca a fost sau nu pieton)Eu consider acest lucru un abuz,va rog sa imi spune-ti daca am sau nu dreptate.Si as dori niste sfaturi din partea dumneavoastra in legatura cu ce ar trebui sa fac ..(Cum depun contestatia daca nu am PV,Si mai ales a-si dori sa fac o plangere la comandant pentru ca agentul respectiv a pus mana pe telefonul meu si mi-a aruncat actele in fata fara a-mi prezenta macar procesul verbal)mentionez ca am filmarea cu toate cele explicate mai sus.Va multumesc,si apreciez orice sfat pe care o sa mi-l dati .O seara buna.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:55, 11 Decembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martorul nu confirma incalcarea regulilor de circulatie ci refuzul semnarii procesului verbal de contraventie.
Procesul verbal se va comunica in termen de 30 de zile de la intocmire.
Plangerea o puteti face in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria in a carei raza de competenta s-a produs contraventia.

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. –
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

In apararea dvs. aveti dreptul sa depuneti orice probe pe care le considerati necesare, martori, inregistrarea video, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)