avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de notorietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de notorietate

Ce inseamna "declaratie de notorietate" si cum se obtine ea?
Sunt mostenitoarea Bunicii mele, dar pentru ca in acte apare o mica diferenta la numele ei de botez, trebuie sa prezint un astfel de document. Pe vremea cand a trait Bunica mea nu exista CNP.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:04, 11 Decembrie 2013
Trebuie sa cautati 2-3 persoane care au cunoscut-o pe bunica dvs. Le aduceti la notar, sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca bunica dvs. a fost aceeasi persoana si in realitate cu numele specificat in acte.

Este o procedura uzuala, folosita de notari, mai ales in mediul rural, unde numele de botez trecut in certificatul de nastere, nu era cel uzual cu care persoana respectiva era cunoscuta in comunitatea in care traia.

De exemplu, o persoana nascuta si crescuta la tara, in certificatul de nastere putea sa fie trecuta cu numele de Floarea, dar cunoscutii din sat sa o stie dupa numele de Florica.
Bunica mea s-a nascut in 1889 si a murit 1964. E greu de gasit asemenea persoane. Alte nepoate ale dansei pot depune marturie?
Intrebati notarul ce persoane accepta; nepoatele sunt acceptate daca au cunoscut situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de notorietate persoana decedata Marinara Marinara Declaratie de notorietate Declaratia de notorietate privind numele sub care era cunoscuta o alta persoana in societate - de fapt, persoana in cauza a aparut ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren dupa decesul sotului StefanicaPantazi StefanicaPantazi Buna ziua, Trebuie sa fac succesiunea dupa decesul sotului, pe un teren cu constructie, in Bucuresti. Terenul a fost cumparat in 1913 de catre bunicul ... (vezi toată discuția)
Identitate gresita dupa 91 de ani???? iulianour iulianour BUN GASIT!Asta e problema mea: bunicul meu in varsta de 91 de ani a avut nevoie de un nou cetrificat de nastere intru cat cel vechi era prea degradat . La ... (vezi toată discuția)