avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ma mai pot reprezenta singur in instanta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ma mai pot reprezenta singur in instanta?

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am castigat un proces ( cererea era pentru recuperare onorariu avocat de la un proces anterior pe cale separata) la Judecatoria S3, solutia a fost "admite cererea....cu drept de a se depune cerere de apel la această instanţă, în termen de 30 de zile de la comunicare". Acum va intreg daca partea adversa va depune apel la aceasta instanta (dupa noul cod) ma voi mai putea reprezenta singur?

Va multumesc anticipat
Marius0123 a scris:
Dupa Apel urmeaza Recursul?

Părerea mea este că hotărârea pronunțată în apel nu va mai putea fi atacată cu recurs. Am în vedere, în argumentarea răspunsului meu, art. XVIII, alin. (2) din Legea nr. 2/2013, dispoziții care se aplică proceselor începute în perioada 15.02.2013-31.12.2015.
ART. XVIII - Legea nr. 2/2013
(1) Dispoziţiile art. 483 alin. (2) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, se aplică proceselor pornite începând cu data de 1 ianuarie 2016.
(2) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi şi până la data de 31 decembrie 2015 nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a) - i) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile privind repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare, precum şi în alte cereri evaluabile în bani în valoare de până la 1.000.000 lei inclusiv. De asemenea, în aceste procese nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului.
Articolul respectiv l-am gasit si eu in noul cod dar eu nu sunt jurist si de aceea am preferat sa intreb, ca sa stiu daca o sa trebuiasca sa imi angajez avocat sau sa ma apar singur.
Hotararea de pe fond nu a fost atacata cu apel. Trebuie sa investesc cu formulara executorie hotarea de pe fond avand in vedere ca a fost judecat dupa prevederile noului cod? Care sunt pasii urmatori pentru a o pune in aplicare. Va multumesc
dupa noul cod se legalizeaza hotararea ramasa definitiva si pasul urmator este sa treceti la executare, discutati cu un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru recurs este obligatoriu un avocat udreacris udreacris Buna ziua ,Am un proces la care s-a dat hotarîre cu recurs.Trebuie sa pun OBLIGATORIU avocat sau pot face eu singur cererea de recurs ?multumesc (vezi toată discuția)
Reprezentare milan92 milan92 Pot sa reprezint sotia intr-un proces civil?Daca da cum si pe baza carui articol din cod civil?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Obligatoriu avocat in recurs? catalina.p catalina.p intreb intr-un proces civil ( exemplu o contestatie la PV de contraventie ) daca se face recurs , este musai sa fie intocmit de un avocat si reprezentat pe ... (vezi toată discuția)