avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata !

Hotararea prin care s-a emis somatia de plata , neatacata in termenul prev de lege , mai trebuie investita cu formula executorie sau nu , ptr a fi pusa in executare silita?
Daca da, pot sa mai cer investirea cu formula executorie , hotararea fiind data in 10.04.2007?
Cel mai recent răspuns: Dragos Dragos Mihailescu , Consilier juridic 11:39, 14 Aprilie 2009
Da. Trebuie investita cu formula executorie. Sunteti in termen, termenul de decadere este de 3 ani de la data comunicarii.
Va multumesc !
Pentru inceput trebuie declarata irevocabila si apoi investita cu formula executorie
dcozma a scris:

Pentru inceput trebuie declarata irevocabila si apoi investita cu formula executorie


Corect! Mai exact asteptat sa treaca termenul de 10 zile de la comunicare sau sa se respinga cererea in anulare si apoi sa se faca cerere de notare a mentiunii ramanerii irevocabila si a investirii cu formula executorie.
ma gandesc ca din 2007 au trecut cel 10 zile

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si executorie ce inseamna ce inseamna hotarare definitiva si executorie? Este trecut recurs 10 zile si stampila rotunda cu inscris TRIBUNALUL BRASOV ROMANIA Nu mai trebuie achitata ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma informati adrian68 adrian68 buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta ... (vezi toată discuția)