Stiu ca este o problema destul de grava, care nu-mi da liniste nici macar de sarbatori, dar nu stiu cum sa ies din aceasta situatie. Mi-a fost diminuat salariul ( sunt in judecata cu ei - pentru nerecunoasterea studiilor) , nu am mai facut fata ratelor , am tot asteptat sa revin la salariul initial si am ajuns in aceasta situatie. Daca se trimite dosarul spre executare silita, se mai pot face plati partiale si sa se retraga dosarul?
Nu cred ca ajungeti la executare silita si chiar daca ajungeti, doar platiti in plus ceva cheltuieli de executare, dar inca o data, ce vi s epoate intampla e sa va puna poprire pe salariu.
Pana la executare, n-am inteles de ce firma v-a cerut 270 de lei si luna asta 9 sute si ceva de lei.
Nu se poate face executare asupra bunului imobil proprietatea sotilor decat daca creditorul cere mai intai partajul bunului care se ridica la 3% din valoarea acestuia. Polaritatea situatiei se inverseaza in cazul in care in contractul de credit figureaza in calitate de debitori ambii soti!
Buna ziua.Va rog inca un sfat si pentru mine.
In 2008 am luat un credit in CHF de nevoi personale fara garantii, am platit ratele la scadenta pana intr-o zi cand 'in context global' rata a crescut necontrolat, salariul a scazut si el, am intrat in concediu de crestere si ingrijire copil dupa care mi-am pierdut locul de munca cu totul. Am intrat in incapacitate de plata, daca la inceput plateam cel putin o parte din rata, la un moment dat nu am mai putut plati. Astazi primesc citatie de executare imobiliara. OK. Nedumerirea mea este cum s-a ajuns la executare imobiliara ptr. un credit de nevoi pers. fara garantii? E.j. ameninta ca va scoate la licitatie un teren extravilan, care e coproprietate cu sotul. Sunt de acord si cu asta, dar se va solda intreg creditul ? Ce pret de vanzare se va stabili?Convenabil pentru cine?
Si nu in ultimul rand este legal ceea ce ameninta citatia ca se va intampla? Fara nici un fel de hotarare judecatoreasca pot executa imobiliar pentru un credit fara garantii, inclusiv fara girant?
Multumesc mult pentru sprijinul acordat.
Datorii banci
nedeleaanca
Buna ziua. As vrea sa ma lamuriti si pe mine va rog. Sotul meu are un credit din 2006 si pana acum am platit la zi dar de vreo 2 luni suntem in urma cu plata. ... (vezi toată discuția)