avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sfat: obtinere despagubiri pentru dispozitiv medical ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sfat: obtinere despagubiri pentru dispozitiv medical de slaba calitate

Mă numesc Călian Olimpia,am 47 de ani,locuiesc în Cluj-Napoca.Vă scriu pentru a vă cere sprijin și ajutor.Pentru a înțelege de ce vă cer acest ajutor o să vă spun problemele mele privind sănătatea mea.
În anul 2005 (31.10.2005) am fost operată pe coloană fiind diagnosticată cu „stenoză canal rahidian” L5-S1 dreapta.După o lună au reînceput durerile de coloană din ce în ce mai accentuate,iar în 20.12.2006 am fost din nou operată pentru „stenoză cicatricală”L5-S1.
Durerile au revenit cu paresteză la membrele inferioare și coloană urmând încă două operații și multe internări la clinica de recuperare din Cluj-Napoca.
În data de 19.11.2007 am fost din nou operată pentru dureri lombare inferioare cu iradiere în ambele membre inferioare asociate cu tulburări de sensibilitate(Hipostezie,Parestezii)practicându-se scheletizare bilaterală cu „Dynesys Dynamic Stabilization System”L5-S1.
În anul 2011 (18.01.2011) am mai făcut o operație practicându-se rahisinteză posterioară interspinoasă L3-L4 cu dispozitiv„Diam Metronic”.Între timp în fiecare an am fost internată
pentru recuperare la clinica de recuperare Cluj-Napoca.
În 15.04.2013 fiind internată la clinica de recuperare Cluj-Napoca cu dureri intense la coloana lombară,în urma examenului RMN s-a constatat RUPTURA vârfului metalic,șurub L4 cu fragment de aproximativ 1cm.Durerile de coloană fiind insuportabile am fost internată la spitalul Județean Cluj,la secția de neurochirurgie II unde m-am operat din nou intervenindu-se la același nivel cu celelalte operații de mai sus.
În data de 01.10.2013 am fost din nou operată practicându-se suprimarea sistemului de fixare
„Dynesys Dynamic Stabilization System”.Durerile de coloană au rămas și sunt aproape imobilizată la pat,mișcându-mă doar cu baston de susținere.Medicul neurochirurg m-a anunțat că va mai urma încă o operație pentru fixarea coloanei L5-S1.
Sistemul de fixare menționat mai sus a fost achiziționat de la firma „ZIMMER INSTITUTE” prin „SC MEDICAL TEHNOLOGIES INTERNAȚIONAL SRL”,în calitate de furnizor conform facturii nr.79473 din 24.09.2007.
După ce am aflat că unul dintre cele șase șuruburi este rupt(vârful acestuia a rămas în corpul vertebral),am contactat agentul care a efectuat tranzacția sistemului de fixare,acesta refuzând orice colaborare.
Deoarece voi avea nevoie de un alt sistem și un control neurochirurgical în Ungaria(la recomandarea medicului neurochirurg curant)am încercat să cer ajutorul unor avocați din Cluj-Napoca pentru a cere firmei „ZIMMER”despăgubiri pentru sistemul rupt(șuruburile) și recuperarea de după următoarea operație,dar am fost refuzată de toți.(Menționez că sistemul de fixare și documentele menționate se pot pune la dispoziție).Sunt sigură că povestea mea de viață este asemănătoare cu a altor bolnavi uitați de sistemul de sănătate,disperați care nu știu unde să apeleze pentru ajutor dar eu am certitudinea că mă veți ajuta.Aștept cu nerăbdare răspuns.Mulțumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:12, 12 Decembrie 2013
Puteti formula o sesizare la Protectia consumatorului impotriva furnizorului care v-a adus echipamentul, anexand copii dupa documentele pe care le detineti (certificat de calitate, declaratie de conformitate, PV de receptie sistem, etc.).
Un document medical emis de catre spitalul din Cluj, din care sa rezulte conditiile in care s-a rupt respectivul surub in data de 01.10.2013 cand ati fost din nou operată practicându-se suprimarea sistemului de fixare poate fi util la Protectia consumatorului.
Este posibil sa fie vorba de un malpraxis medical si surubul sa se fi rupt din vina echipei medicale/ neurochirurgului care a efectuat operatia. In acest caz trebuie sa sesizati Colegiul medicilor din judet.
Dupa caz, puteti sesiza ulterior instanta de judecata pentru a vi se plati sistemul nou si implicit operati suplimentara, de catre cei raspunzatori de ruperea surubului si ramanerea acestuia in corpul vertebral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatie pe coloana vs caratul dosarelor anturium anturium buna seara. am nevoie, va rog, dt operata pe coloana L4-L5-S1 de 9 ani si totusi colegii- sefii colegi si sefii cei mari nu inteleg ca nu pot ridica si purta ... (vezi toată discuția)
Statul roman a generat handicapul meu prin sistemul medical si judiciar criminal ! genocidsocial genocidsocial daca un medic a rupt in coloana mea un bisturiu,in timpul interventiei neurochirurgicale in anul 2004,am fost contaminat si cu 2 hepatite de tip \\"b\\" si ... (vezi toată discuția)
Interventii chirurgicale inutile LAURA-ELENA LAURA-ELENA Am suferit doua interventii chirurgicale inutile, pe coloana. Medicii neurochirurgi m au diagnosticat eronat. Aveam probleme cu nervii spinali, care, intr ... (vezi toată discuția)