avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Vanzare materiale
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Vanzare materiale

Buna ziua,

Am o nelamurire societatea la care lucrez are caen 4321 - executie instalatie electrice, daca doresc sa cumpere ceva materiale ( lampi, cablu) de la o x firma si sa le vanda catre y firma se poate acest lucru? Ma gandesc ca ar trebuie sa isi mai adauge un caen secundar , nu stiu sigur care ar fi acela si am auzi ceva despre o declaratie privind adaosul comercial la care nu stiu care ar fi termenul de depunere?
Daca va rog imi spune-ti care ar fi inregistrariel contabuile pentru aceasta actiune ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 11:40, 14 Ianuarie 2014
Adaugati codurile caen noi dorite si daca nu desfasurati inca activitati pe acele coduri in alte spatii nu va trebuie aviz de functionare.
Inregistrati intrarea marfii cu factura, nir.
% = 401 cu valoarea facturii
371
4426
Concomitent 371 = %
378
4428
Inregistrare vanzare cu factura
411 = %
707
4427
Descarcare din gestiune la sfarsit de luna marfa vanduta
% = 371
607
378
4428
Incasare factura
5311 = 411
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare vanzare vioviod vioviod Sunt magazin en-detail neplatitor de tva.Vand marfa.DAU factura si chitanta in pe loc.Cum este corect sa inregictrez? 5311=707 % =371 607 ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul Cum se descarca din gestiune , in cazul comertului cu amanuntul , marfa deteriorata sau lipsa la inventar? La fel ca si marfa vanduta ? (vezi toată discuția)
Problema nota de intrare receptie - magazin online GratianS GratianS Am o mare problema cu nota de intrare pentru magazin online, mai exact eu am cumparat de la diversi furnizori produse din care am facut pachete promotionale , ... (vezi toată discuția)