avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de propietate gresit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de propietate gresit?

Buna seara.

Va rog sa ma ajutat in urmatoarea problema.
Bunicii mei au facut un act de vanzare cumparare pe o suprafata de 300 metri din curte fara iesire din indiviziune unei nepoate in 1993.Actul respectiv sa facut in baza adeverintei de punere in posesie neexistand la vremea respectiva titlu de propietate.Intre timp bunicii mor,primaria elibereaza si titlu de propietate,dar surpriza :in titlu de propietate apare si cei 300 de metri pe care exista un contract de vanzare cumparare.In actul de vanzare cumparare scrie ca bunicul vinde 300 metri din 900 suprafata totala.In titlu de propietate apare 1200 metri suprafata totala,intradevar suprafata totala fiind de 1200 nu 900.Se face succesiunea si ne trezim ca se impart toti 1200 cum scria in titlu,desi exista un act pe cei 300.
Va rog sa ne spuneti ce putem face in situatia asta si de unde trebuie sa incepem.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:20, 14 Decembrie 2013
Pai ce doriti? Sa folositi terenul, sa-l dati cumparatorilor de atunci?
Spuneti-ne unde vreti sa ajungeti ca sa sugeram de unde sa incepeti.
Cine a posedat terenul in cauza de atunci pana acum? Ar trebui vazut si actul totusi.
Vrem sa-l dam inapoi cumparatorilor.Practic pe terenul respectiv este construita o casa,dar nu este facuta intabulare si cadastru,si presupun ca nu are nici autorizatie de constructie din moment ce apare in titlu ca fiind parcela de pamant.
Va multumesc.
Trebuie vazute actele, ar trebui sa mearga cu actele la un avicat si sa verifice legalitatea actelor, cine trebuie sa faca cadastru, presupun ca nu exista o dezmembrare...
Credeam ca doriti sa-l anulati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)
Succesiuni, mostenirii..... constantin0mihai constantin0mihai Buna ziua, e prima oara care scriu pe acest forum.....daca poate cineva sa ma lamureasca: bunica mea are un contract de cumparare vanzare din 1973 ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara Ionela_S26 Ionela_S26 Buna ziua, Tatal si bunicul meu au fost chemati in instanta pt revendicarea unei parti din terenul aferent casei noastre,deoarece aceasta parte se ... (vezi toată discuția)