avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debitorul insolvabil - plangerea penala poate ...
Discuție deschisă în Executare silită

Debitorul insolvabil - plangerea penala poate solutiona cazul?

Buna ziua,

Am avut o problema acum doi ani si pentru recuperarea unor debite am apelat la o companie de recuperari creante. Cu sprijinul lor am obtinut anul trecut o decizie din partea instantei pentru incuviintarea executarii silite, iar executorul judecatoresc a demarat procedura in vara.
.
Dupa mai multe interogari, mi s-a spus ca debitorul nu este angajat si nu are venituri. In plus, nu are nici bunuri in proprietate.

Solutia propusa acum este sa depun plangere penala in care sa solicit arestarea preventiva a debitorului si instituirea unui sechestru asigurator.

Ce parere aveti? Daca debitoul nu are bunuri, este oportun un astfel de demers? Ma poate ajuta sa-mi recuperez datoria?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Cel mai recent răspuns: madoiclimber , utilizator 13:47, 13 Decembrie 2013
parerea mea este ca solutia aceasta este posibila doar teoretic, in realitate, este aproape imposibila
Deci nu este o practica uzitata sa se apeleze la procesul penal, daca nu se pot recupera banii prin executare silita? Eu nu ma pricep, de aceea am si apelat la o companie specializata, iar dansii spun ca asa se face de obicei si eu nu mai stiu exact ce sa cred. Creanta in cauza nu depaseste 5000 Euro.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
madoiclimber, utilizator
"Specialisti" din societatile astea de recuperari debite fac orice doar sa mai incercati o cale prin care ei pot taia chitanta ( adica a face profit ). Va spun din experienta in comercial singura infractiune pe care ati putea sa o imputati datornicului ar fi cea prevavuta in art. 215 ( inselaciunea in conventii ) doar ca este foarte greu daca nu aproape imposibil sa dovediti EROAREA. PAREA MEA SINCERA SI SFATUL PENTRU DV. E SA O LASATI ASA FIINDCA NU O SA VA MAI RECUPERATI BANII DACA RESPECTIVUL ESTE INSOLVABIL. De arestat nici nu poate fi vorba fiindca nu aveti de unde sti dv. sau cum dovedi daca respectivul a facut asta intentionat dar si asa in asemenea cazuri arestarea este prea putin probabila. Iar referitor la sechestrul asigurator este nefondata : PE CE SA II PUNETI SECHESTRU DACA NU ARE BUNURI ?????. CONCLUZIA : NU PENALUL PREA PUTIN PROBABIL SA VA REZOLVE PROBLEMA !
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
Paul Citiriga, Consilier juridic
Mai am o intrebare. In situatia in care o las asa si nu continui cu un proces penal, pot exista repercursiuni pentru mine?

De exemplu, executorul judecatoresc s-ar putea intoarce impotriva mea sa imi ceara sa platesc eu onorariul de executare?
Stimabile domn, un proces penal in acest sens inseamna doar atunci cand procurorul de caz constata o infractiune, incepe urmarirea penala si trimite cu o anumita propunere ( arestare, amenda, etc ) spre solutionare instantei competente, abia atunci putem vorbi de un proces penal in toata puterea si intelesul sau. In ceea ce priveste onorariul executorului, daca acesta nu il poate recupera de la debitor atunci da va cere dv. plata acelui onorariu ceea ce cred ca este foarte corect fiindca dv. ati solicitat executarea si atunci mi se pare la fel de normal sa o si platiti indiferent de rezultatul executarii ! Repercursiuni pentru dv. nu sunt, doar ca ramaneti pagubit !
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
Paul Citiriga, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Daca demarezi o executare silita, aceasta va fi intrerupta in momentul in care se pune sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile a ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plata cheltuielilor spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Am calitatea de creditor intr-un proces de executare silita si doresc sa stiu daca sunt obligat sa achit eu cheltuielile de executare + onorariu ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante ContSters154241 ContSters154241 Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare: Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de ... (vezi toată discuția)