avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am gasit un telefon si l-am pastrat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am gasit un telefon si l-am pastrat

Am gasit un telefon intr-un WC. gresela mea a fost ca NU l-am predat la politie, din dorinta de al pastra (suntem prea saraci sa nu ne bucuram la lucruri gasite uitand cateodata de onoarea), intr-o zi ma trezesc cu un telefon de la politie ca sunt chemat pentru a da niste explicati in privinta unui telefon, baieti de la vodafon ma gasit dupa IMEI-ul telefonului, la politie mi-sa adus la cunostinta ca propietarul telefonului la declarat pierdut si daca telefonul este la mine... i-am spus ca da... si am dat o declarati cum sa intamplat si am facut un proces verbal de predare al telefonului (mentionez ca perioada de timp a fost cam mare de cand l-am gasit pana cand l-am predat cca.5 luni), si acum ma tot cheama la politie... ce mi-se poate intampla mai departe ca sunt speriat si nu imi spune nimeni nimic, nu am avut niciodata probleme cu politia... Va rog un sfat...!
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
ContSters332580, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:40, 6 Octombrie 2014
Probabil ca nu veti pati nimic, dar noul cod penal, in privinta bunurilor gasite prevede urmatoarele:

"Art. 243
Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."


Va multumesc !
Încercați să vă împăcați cu proprietarul telefonului, explicați-i ce ne-ați explicat nouă aici, că regretați fapta, dar că v-ați fi bucurat să aveți și dvs. un telefon și că ați nesocotit legea din acest motiv.Nu cred că, odată ce și-a recuperat telefonul, va mai avea alte pretenții.
Incercati sa luati legatura cu proprietarul si sa va impacati cu el. O astfel de cautare de telefon implica resurse umane si materiale consumate si mai mult ca sigur procurorii vor cauta sa va pedepseasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezinta infractiune? adelle01 adelle01 Buna ziua,am dat din gresala unui client suma de 500 euro in loc de 500 ron.mentionez ca sunt casiera la o banca.Pot recupera banii si ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Telefon mobil gasit pe strada- nu gasesc proprietarul-exista un termen de predare? oji62 oji62 am gasit pe strada un telefon mobil performant. am incercat sa gasesc pagubitul trimitand mesaje pe numerele de romania( are numere multe de Franta! cred ca ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat mai pot face ceva ? Anonymous94 Anonymous94 Salut ,acum 5 zile am trimis prin posta romana un iphone 4 si trebuia sa primesc un samsung galaxy s3 dar nu am primit nimic ..mai pe scurt eu am trimis ... (vezi toată discuția)