avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sporul de stabilitate si greva
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sporul de stabilitate si greva

1.Suntem in anul 2013;:)
2. Un salariat are 9 ani si 11 luni vechime neintrerupta in invatamant;
3. Participa la o greva de 2 zile;
Va beneficia de sporul de stabilitate in anul:
- 2014(dupa Inca o luna "muncita);
- 2024- dupa inca 10 ani "prestati" ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 18 Decembrie 2013
2024. Zece ani efectivi, indiferent de perioada in care au fost efectuati. Este beneficiul Legii dialogului social, inca nemodificata! X-(
A fost atacat acest articol la Curtea Constitutionala?Dreptul la greva e unul constitutional! Imi pare ca echilbrul dintre stat si angajatul sau este dezechilibrat!!! Se face greva si din cauza abuzurilor angajatorului. Salariatii fac greva legala ! Si pierd sporul de stabilitate!Asta -i sanctiune!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Radamante, utilizator
Potrivit art.195 alin.1 din Legea nr.62/2011, "pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu, după caz, al angajatului se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se menţin doar drepturile de asigurări de sănătate"

In conformitate cu prevederile art. 49 alin. 3 şi alin. 4 din Codul muncii, pe timpul suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor, dacă acestea sunt prevăzute de legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale sau prin regulament intern, iar în cazul suspendării contractului de muncă pentru fapte imputabile salariatului, acesta nu va beneficia de nici un drept care rezultă din calitatea de salariat.
angajatorul nu va accepta niciodata asa ceva in regulamentul intern
nu se face analogie intre suspendarea contractului pentru cresterea copilului si suspendarea contractului pentru partiicparea la greva?
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
Radamante, utilizator
Nu este vorba despre nicio analogie. Sunt destule situatii de suspendare a c.i.m. Atata timp at legea prevede o posibilitate, angajatorul are dreptul de a decide asa ceva,

Alte discuții în legătură

Suspendare cim dupa cate zile de absente???? liliua2008 liliua2008 PREVEDE UNDEVA CODUL MUNCII SAU CCM LA NIVEL NATIONAL CATE ZILE TREBUIE SA ASTEPTE ANGAJATORUL PANA SA-I SUSPENDE CIM UNUI SALARIAT, SAU ASTA SE HOTARASTE PRIN ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru absente nemotivate bvr bvr Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutai inca odata in urmatoare problema: Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din 26.08.2013. Din cauza ca am ... (vezi toată discuția)
Lg. 40/2011 Doina Elena Doina Elena Ce acte aditionale trebuie sa facem? Conform art. 17 alin. 2, lit. d1, vom introdice in contract criteriile de evaluare a activitatii profesionale a ... (vezi toată discuția)