avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot in bloc

M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ci cu cea care are perete comun cu vecina de sub mine. A intrat copilul (are 5 ani si 18 kg) in fuga in camera si a strabatut aproximativ 1.5 m pana la dulap, apoi a iesit. A venit vecina in viteza ca este ora 16 si este ora de liniste si a auzit copilul in camera respectiva.
Ora de liniste stabilita de primaria orasului Cluj Napoca este intervalul 13-14. Va rog un sfat. Cum sa abordez problema. Nu vreau cearta cu vecinii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmeen , utilizator 21:52, 25 Ianuarie 2022
arianaferseta a scris:
Cum sa abordez problema. Nu vreau cearta cu vecinii.

Poate o vorba buna, scuze de la vecini si multumirea ca v-au atentionat o sa-i dezarmeze. Dar in acelasi timp este bine sa luati aveti pe jos covoare, daca se poate cat mai groase. Covorul va crea un confort mai bun pentru copilul dumneavoastra.
Indiferent ca este un copil ori un adult, nu intotdeauna pasim, calcam calm si uneori din graba tropaim sau scapam obiecte, jucarii din mana. Daca acestea se intampla pe parhet sau pe gresie, zgomorul se transmite usor si deranjeaza vecinii. Eu le amintesc copiilor sa-i ia ceva in picioare cand sunt in casa, ciorapi de casa mai grosi ori papuci moi de blana sau impletiti... pentru ca le este si lor comod, nu se lovesc la degete si atenuiaza zgomotul cand alearga prin casa.
Incercati si vedeti cat de mult se reduce zgomotul daca aveti peste tor covoare sau mochete iar copiii sa aiba in picioare ciorapi sau papuci de casa moi.
Am covoare in toata casa , copii sunt cu sosete foarte groase deoarece am obsesia sa nu raceasca. Sunetul surd care se transmite prin pardoseala o deranjeaza. Am sa incerc si la primaria Cluj Napoca, la biroul care se ocupa de asociatiile de proprietari sa-mi dea un orar de liniste impus la nivelul orasului , iar in acel interval copii vor sta in pat la televizor.
Pe vecina mai tanara (locuiesc mama si fiica in acel apartament) acum am cunoscut-o, a schimbat tonul discutiei spunand ca sunt simpatica si doreste sa fim prietene. Eu am incercat sa explic ca copii sunt mici si isi petrec la bunici foarte mult timp. I-am spus ca dupa ce ma vizitat mama ei copii nu mai au voie sa se joace in camera mare, dar in camera mica, camera lor ...Vreau sa ma interesez daca pot sa platesc sa vina cineva sa masoare nivelul de zgomot, am citit mai sus ca exista un STAS. Trebuie sa ma linistesc, deoarece aceasta problema nu o voi depasii acum, va exista si in viitor. Chiar vecina mi-a spus ca este foarte sensibila.

Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
arianaferseta, utilizator
Nu Primaria Cluj-Napoca stabileste orele de liniste in imobilele cu destinatia de locuinte ci Adunarea generala a proprietarilor prin Regulamentul propriu de ordine interioara, in cazul nostru intervalul de liniste fiind stabilit pentru 14.00-17.00 si 22.00-08.00. Pentru restul perioadei, cine se considera deranjat apeleaza la ajutorul politiei.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
mira55, utilizator
Izolarea fonica e simpla și consta intr-un strat de burete sau polistiren subtire peste care se pune șapa sau OSB, peste care iara burete special de parchet (3 sau 5 mm) iar peste parchet. Totul e ca un sandwich cu straturi moale-tare care amortizeaza orice zgomot. Am aplicat la casa acest lucru si merge f.b. Asta se poate face, cu copii nu se poate face nimic. E normal sa fie asa cum sunt - intr-o alergatura continua. Mie mi-au reprosat vecinii ca aud copilul plangand. Si ce as fi putut face? Asta e viata la bloc.
Protecţia impotriva zgomotului este o CERINŢÃ DE CALITATE în construcţii, detaliata in NC 001-1999 - Normativ cadru privind detalierea continutului cerintelor stabilite prin Legea 10/1995. Cititi tot ce tine de litera F.
[ link extern ]

Vedeti si un topic pe aceasta tema
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Cearta cu vecinii din cauza jocului copilului Eveliner Eveliner Am un copil de 1 an si 6 luni.M-am mutat de 3 luni la bloc si vecina de sub noi se tot plange ca nu isi poate invata nepoata care nu are domiciliul aici.Imi ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)