avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate pe locuinta etaj mansarda
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate pe locuinta etaj mansarda

Buna.
Vreau sa achizitionez un apartament la etajul 7/7 (trecut pt CF etaj mansarda) Apartamentul l-am gasit printr-o agentie care intermediaza vanz-cump. Eu, proprietara si consilierul imobiliar, am semnat o rezervare apartament,: in cazul in care nu mai cumpar pierd avansul, daca vanzatorul nu mai vinde imi restituie dublu avansul. Inainte sa platesc avansul am mers la cartea funciara sa verific CF-ul pt acest apart (pt ca nu vazusem actele la momentul semnarii, decat ctr de vanz-cumparare...de acte ocupanduse agentia imobiliara). Acolo mi-au spus ca pot sa-mi fac buletin pe acest apart, dar nu parea f sigura pe ea doamna. Dupa toate astea am platit avansul, pt ca trebuia achitat in ziua respectiva conform antecontractului (rezervarii apart)
Pe CF scrie asa: Unitate individuala, Str....Nr...Loc....Etaj Mansarda, Ap nr....
La partea I: Nr cadastral; Suparafata utila ...compusa din living, nisa de dormit, hol, baie, bucatarie si terasa...cota din pic=0.56/100 parte in cf col nr....Teren atribuit..
La partea II: nr ctr vanz- cump, proprietar...iar la partea III: Nu sunt sarcini

De ex la un apart demisol in CF scria ca e compus din 3 spatii tehnice si hol, unde stiu sigur ca nu se putea face buletin.
Acum intrebarea mea este daca pot sa-mi schimb buletinul pe aceasta adresa, daca e etaj mansarda, desi la observatii sunt trecute spatiile ca living, bucatarie,baie,hol...si nu spatii tehnice sau pod.
Va rog mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:33, 15 Decembrie 2013
cf legii locuintei e definita ca Locuinţă
Construcţie alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.
Din extrasul de carte funciara pe care il aveti rezulta ca aveti o astfel de constructie- Suprafata utila ...compusa din living, nisa de dormit, hol, baie, bucatarie si terasa.
Avand o locuinta in proprietate, va puteti stabili si domiciliul acolo, mergeti la evidenta populatiei.




Va multumesc mult de raspuns!
Daca in contractul de vanzare-cumparare sau in extrasul CF este mentionat locuinta sau cum este stipulat in cazul dvs. living, nisa de dormit, hol, baie si adresa, puteti sa va faceti buletinul linistita. Pe baza unui antecontract nu va puteti schimba domiciliul.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cf locuinta sau apartament ContSters200727 ContSters200727 Am cumparat cu antecontract de vz-cump in 2009 un apartament la demisol. In schita atasata la antecontract acesta figureaza ca si apatiu tehnic cu sala sport, ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre spatiu mansarda Son_2020 Son_2020 Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul ... (vezi toată discuția)
Adresa pentru buletin/modificare destinatie apartament octavian12 octavian12 Buna ziua,as dori sa achizitionez un apartament situat in pod.in cartea funciara este trecut ca si: adresa:strada: x x x numarul: x x x apartament numarul ... (vezi toată discuția)