avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CF locuinta sau apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CF locuinta sau apartament

Am cumparat cu antecontract de vz-cump in 2009 un apartament la demisol. In schita atasata la antecontract acesta figureaza ca si apatiu tehnic cu sala sport, pivnita si baie. In antecontract peste tot se pomeneste de apartament cu living, bucatarie, baie si dormitor. Noi am semnat acea schita de vazut, dar am avut promisiunea verbala a vanzatorulu, cu avocat martor, ca se va schimba destinatia in locuinta.
Nici pana in ziua de azi nu au reusit sa schimbe destinatia, noi i-am chemat la notar pt intabulare si acestia au venit zicand ca ei au Cf-ul. Pornind de la antecontract, notarul nu a incheiat act autentic pe motiv ca nu este schimbata dest si nu are documentele necesare.
Ei insa sustin in continuare ca ei au dreptate si ne-au chemat si ei la conciliere pt ca probabil urmeaza sa ne dea in judecata ca nu vrem sa le dam dif de bani.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce parere aveti vis-a-vis de aceasta speta. Cine are dreptate?
2. Cum trebuie sa arate un CF pt locuinta, ce trebuie sa contina anexele la acesta?
3. Ca sa ne poata intabula nu trebuie sa aiba CF pt apartament locuinta si in anexa sa figureze living, dormitor, bucatarie si baie?

Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 10:03, 22 August 2011
Dupa parerea mea, atitudinea notarului va da si raspunsul, partea adversa (vanzatorul) neavand dreptate. Daca nu doriti sa solicitati rezolutiunea antecontractului pentru ca vanzatorul nu si-a indeplinit obligatiile (vedeti in acest sens ce prevede si antecontractul si cati bani ar fi obligat sa va dea inapoi si in ce conditii) si sperati sa mai faceti cumpararea, dorindu-va spatiul, eu zic sa va preconstituiti probe in cazul in care sunteti dat in judecata pentru restul de bani. Solicitati notarului sa dea si o incheiere de respingere prin care sa motiveze neincheierea contractului de vanzare-cumparare, motivele respingerii fiind in favoarea dvs, a cumparatorului.
In primul rand doresc sa va multumesc pentru raspunsul dat.
Notarul a intocmit o incheiere notariala unde a prezentat si motivele pt care nu a incheiat act autentic, iar noi am inaintat actele pentru chemare in instanta in sensul rezolutiunii antecontractului. Sa speram vom primi sentinta favorabila.
O zi frumoasa in continuare!
Toate cele bune si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie apartament ContSters200727 ContSters200727 Am incheiat un antecontract de vz-cumparare in anul 2009 pentru un apartament situat la demisol, la care ni s-a anexat o copie dupa o autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)
Ref legea 114 din 1996 ContSters200727 ContSters200727 Am cumparat cu antecontract de vanzare-cumparare un apartament la demisolul unui bloc. Initial, la antecontract,a fost anexata o copie dupa autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Certificare notariala ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua! In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament, care la mom respectiv nu avea decat autorizatie de spatiu ... (vezi toată discuția)