avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amnistiere sau gratiere ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amnistiere sau gratiere ?

Buna seara,numele meu este Marian A. si as dori sa va aduc la cunostinta faptul ca am primit citatie pt data de 23 ianuarie 2014 in calitate de inculpat pe fond la OUG, 195/2002. Lucrurile sunt destul de clare in conditiile in care am recunoscut fapta comisa procurorului de caz. In sfarsit, fapta a fost comisa in 12 04 2013 si a constat in depistarea mea in trafic cu o alcoolemie de 0.6 la etilotest si dupa recoltarea probelor de sange 1,5 si respectiv 1,3. Cu respect as dori sa ma sfatuiti cum sa procedez in conditiile in care se instituie amnistia si gratieraea in aceasta luna,dupa cum se vede in mass-media.Fapta se amnistiaza sau se gratiaza ? In fiecare caz va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ? Concret , cand am voie sa sustin din nou examen pentru obtinerea permisului auto ? PS. Se recomanda in citatie sa-mi angajez aparator. Mai este cazul ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: tortio , utilizator 15:29, 30 Ianuarie 2014
Avocatul e bun pentru ca desi pentru infractiunea respectiva se da cu suspendare in practica judiciara, nu e o obligatie a judecatorului si teoretic poate sa dea si o pedeapsa cu executare. Legea de gratiere e posibil sa aiba text schimbat, deci nu este sigur ca o sa beneficiati de ea. E posibil si sa beneficiati, dar nu puteti sti pana nu vedeti textul final al legii.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
ContSters304069, utilizator
Multumesc,intre timp s-a judecat procesul si am fost reprezentat din oficiu. 10 luni cu suspendare si doi ani de incercare.
Multumesc,intre timp s-a judecat procesul si am fost reprezentat din oficiu. 10 luni cu suspendare si doi ani de incercare. M ar interesa ce efect va avea legea gratierii,in cazul cand va exista ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se amnistiaza o singura fapta? oltul oltul amnistia inlatura raspunderea penala pentru infractiunea savarsita.... cei care au 2 pedepse? se amnistiaza ambele? sau au mai multe dosare pe rol..se ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
Amnistie - infractiuni rutiere ContSters224507 ContSters224507 Daca cineva e judecat pentru o infractiune rutiera si apoi apare o lege de amnistie (un senator urmeaza sa propuna o dubla amnistie, una anul acesta, una anul ... (vezi toată discuția)