avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de repaus saptamanal

Buna seara!
Va rog sa-mi confirmati sau nu, daca este legal ca sporul de repaus saptamanal sa fie de 0,01.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 17 Decembrie 2013
In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern situatie, in care, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca;


Nu exista nicio reglementare cu privire la cuantumul acestui spor in actualele prevederi ale Codului Muncii.
Prin urmare, in speta, valoarea sporului este legala.
... bine dar 0 inseamna 0, adica nimic.
Credeti ca beneficiarul are vreun castig de pe urma aplicarii acestui coeficient?
Intr-adevar, cuantumul acestui spor este foarte mic. Salariatul nu are de castigat mai nimic din aplicarea acelui procent.

Nu stiu in ce masura promovarea unei actiuni in instanta va poate ajuta sau puteti incerca o mediere in vederea stabilirii unui nou cuantum al procentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru orele de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin care este cuantumul pentru orele de sambata si duminica daca acesta nu este prevazut nici in contractul individual de munca ,nici in regulamentul intern,nu ... (vezi toată discuția)
Resurse umane RACF RACF daca la o societate se lucreaza sambata si duminica si dau liber 2zile consecutiv sunt obligata pentru ziua de duminica sa dau un spor daca nu depasesc norma ... (vezi toată discuția)
Tura 24 cu 72 florin_panait florin_panait Buna ziua.Lucrez la o firma privata in tura continua 24 cu 72 libere.Se plateste spor de noapte dar nu si spor de sambete si duminici.De curand a fost un ... (vezi toată discuția)