avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar indemnizatie crestere copil respins
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar indemnizatie crestere copil respins

Buna seara!
Este legal sa se respinga dosarul pt indemnizatie crestere copil , depus de mama,pe motivul ca dosarul de alocatie este despus in alt judet si ca titularul alocatiei este tatal?Parintii fiind casatoriti dar cu domicilii in judete diferite.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 17 Decembrie 2013
Potrivit Legii nr61/1993 , art. 3 :
...
(3) Alocatia de stat pentru copii prevazuta la alin. (1) lit. a) se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie, prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pe cale de interpretare, se deduce ca persoana indreptatita sa primeasca indemnizatia pentru cesterea copilului va primi si alocatia de stat pentru acesta.

Dvs aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia de respingere a dosarului pentru acordarea indemnizatiei ccc.
Multumesc!
Pana apelati la instanta de judecata (procesul dureaza mult) faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Adina Vasilica Adina Vasilica Buna ziua, Incepand cu data de 06 aprilie 2020 ar trebui sa mi reiau activitatea la serviciu.Copilul are 1 an si 10 luni.Am depus dosarul de stimulent insa am ... (vezi toată discuția)
Blocare indemnizatie si alocatie copil - debit alecsxa0208 alecsxa0208 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Este normal ca cei de la Agenta de prestatii sociale sa imi blocheze plata alocatiei si ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)